screen shot 2022 06 22 at 11

Pats! Jan Dijkgraaf lacht losers Joost Eerdmans en Henri Bontenbal keihard uit

Politieksep 02 2023, 12:40
Als er één ding is waar de Nederlandse politiek nooit genoeg van krijgt, dan is het wel drama. En laat Jan Dijkgraaf nu net de Shakespeare zijn van dit tragikomische toneelstuk, met zijn pen altijd scherp geslepen en klaar om op het juiste moment toe te slaan. In zijn laatste briefje, gericht aan Joost Eerdmans van JA21 en Henri Bontenbal van het CDA, trakteert hij ons op een hilarische observatie van de teloorgang van beide partijen. Ja, u leest het goed: Jan, die goede oude Jan, zit voorin de tribune, zak popcorn in de hand, genietend van deze boeiende voorstelling. En wij? Wij zitten er gezellig naast!
Eerdmans en Bontenbal hebben samen de unieke prestatie geleverd om niet alleen hun eigen partijen de vernieling in te helpen, maar ook nog eens een onverwachte boost te geven aan BBB. Mona Keijzer die als premierskandidaat stemmen gaat wegsnoepen van CDA én JA21... Een plotwending waar Dijkgraaf overduidelijk met volle teugen van geniet.
Als twee schepen die zinken in de politieke oceaan, is het enige dat deze twee heren lijken te doen, wanhopig rondspartelen en hopen dat iemand hen een reddingsboei toewerpt. Helaas voor hen heeft de crew van BBB besloten om die reddingsboei te kapen en in plaats daarvan twee JA21-Kamerleden aan boord te hijsen. De ironie is haast te mooi om waar te zijn.
Jan, in zijn onnavolgbare stijl, legt dit alles bloot met een gezonde dosis humor en sarcasme. Hij lijkt bijna te genieten van de zelf-georkestreerde ondergang van Eerdmans en Bontenbal. "Oh, wat is het toch heerlijk om te zien hoe de 'grote' politici zichzelf in de voet schieten en dan verbaasd zijn als het pijn doet," lijkt Jan te zeggen.
Voor de neutrale toeschouwer is het inderdaad een vermakelijke vertoning. Terwijl de gevestigde politieke orde rondspartelt en in chaos verkeert, zitten wij op de eerste rij, smullend van elke nieuwe aflevering van deze soap.
Dankjewel, Jan, voor het feilloos vastleggen van deze onvergetelijke momenten in de politieke geschiedenis van Nederland. Het mag dan misschien niet het soort entertainment zijn waar je voor betaalt, maar het is zonder twijfel het soort waar je voor terug blijft komen. Proost op meer van dit soort briefjes in de toekomst!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten