shutterstock 2276881917

Nicki Pouw-Verweij distantieert zich van opmerkelijke verklaring JA21-bestuur: "Ik herken mezelf niet in dit statement"

Politiekaug 27 2023, 15:00
Eerder deze week zorgde een spraakmakend interview van Annabel Nanninga nog voor veel ophef binnen JA21. De splinterpartij lijkt op het randje van de afgrond te staan en heeft zichzelf met een opmerkelijke verklaring van het bestuur mogelijk het laatste zetje gegeven. Naar aanleiding van de verklaring van het bestuur van JA21 reageert Kamerlid Nicki Pouw-Verweij nu voor het eerst op het bericht van het JA21-bestuur.
Pouw-Verweij deelt via 'X' mee dat ze zich "Als doctor in de geneeskunde en bewaker van de medisch-wetenschappelijke lijn rondom Corona binnen JA21" niet kan vinden in de verklaring van het bestuur. “De medische wetenschap is geen feitenbundel, maar een groeiend en veranderend veld, waar je constant je eigen overtuigingen aan nieuwe bevindingen moet toetsen. Ideologie is daarbij vernietigend. Dat gold voor tegenstanders van het Coronabeleid, maar evenzeer voor blinde steun van maatregelen.” Aldus Pouw-Verweij.
Haar verklaring wordt breed gesteund, en velen prijzen haar moedige stap om naar voren te treden. Pouw-Verweij reageert vervolgens op enkele opmerkingen onder haar bericht en voegt eraan toe dat politieke besluitvorming gebaseerd moet zijn op een brede afweging. “Wetenschappelijke inzichten zijn daarin belangrijk. Maar dat is totaal iets anders dan blind ‘de wetenschap’ volgen. Laat staan het eigen gelijk via ‘de wetenschap’ te claimen.” Aldus Pouw-Verweij.

Als doctor in de geneeskunde en bewaker van de medisch wetenschappelijke lijn rondom Corona binnen JA21, herken ik me niet in dit statement. De medische wetenschap is geen feitenbundel, maar een groeiend en veranderend veld, waar je constant je eigen overtuigingen aan nieuwe…

JA21
JA21
@JuisteAntwoord

Image
873
Reply
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De problemen binnen JA21 lijken voorlopig nog niet voorbij, nu er zelfs geluiden opgaan dat Joost Eerdmans op de schopstoel zit. Wat een chaos. Een partij die zich eerder profileerde als 'het alternatief ter rechterzijde' lijkt nu te doven als een nachtkaars. Met slechts 3 zetels in de meest recente peilingen lijkt het einde van de partij van Eerdmans en Nanninga in zicht.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten