Joost Eerdmans JA21 9O1A6704

Bronnen: Annabel Nanninga en Europarlementariër Michiel Hoogeveen gaan Joost Eerdmans wippen

Politiekaug 26 2023, 22:00
Bronnen rond JA21 hebben laten weten aan De Dagelijkse Standaard dat Annabel Nanninga samen met Europarlementariër Michiel Hoogeveen een plannetje heeft gemaakt om Joost Eerdmans te wippen als lijsttrekker bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Het zou al langer niet boteren tussen Eerdmans en Nanninga. En Nanninga zou woest zijn over de manier waarop de partij nu uit elkaar valt.
Hoogeveen heeft vandaag een video op X (voorheen Twitter) gezet die... nogal merkwaardig is. JA21 is immers totaal uit elkaar aan het vallen. Het is enorm onrustig bij die partij. Maar meneer gooit een filmpje online over zijn werk in het Europees Parlement waarbij hij de tekst zet dat hij daar onverdroten mee doorgaat.
Het filmpje is verder niet heel spannend, maar daar gaat het ook niet om. Nee, het gaat om de inhoud ervan, de timing, én om het feit dat dit X-postje geliket wordt door JA21-insiders... mensen die zien hoe hun partij uit elkaar valt, maar die vandaag niets gezegd hebben over wat er gaande is. 

'Ze gaan Eerdmans eruit werken'

Bronnen rond JA21 laten nu weten aan De Dagelijkse Standaard dat dit geen toeval is. Hoogeveen en Nanninga zouden namelijk het plan hebben opgevat om Joost Eerdmans te lozen. De Amsterdamse Nanninga en de Rotterdammer Eerdmans kunnen al langer niet meer met elkaar door één deur... en daar komt nog eens bij dat Nanninga nu woest is over hoe het gegaan is bij JA21, met alle problemen die de partij ervaren heeft.
Daarom zou er nu een plan in werking zijn getreden om Eerdmans te dumpen. Opvallend is dat JA21'er Matthijs Sandmann juist vandaag bekendmaakt dat hij een 'democratiseringsproces' op gang heeft gezet, en dat ze dit bij de ALV van september allemaal bekend gaan maken. Zeg maar: een democratisering om alle macht officieel aan Nanninga te geven en Eerdmans voor eens en altijd aan de kant te schuiven.
Opvallend is daarbij dat tenminste twee van de vier JA21-bestuursleden Nanninga-loyalisten zijn. Het gaat dan om de voorzitter en de vice-voorzitter. De penningmeester is een vriend van Henk Otten.
Natuurlijk heeft DDS Joost Eerdmans om commentaar gevraagd op deze ontwikkelingen. Vooralsnog hebben we geen antwoord gekregen. Als hij wel antwoord geeft zullen we zijn antwoord natuurlijk verwerken in dit verhaal.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zitten we BOVENOP het nieuws. Maar dat kunnen we alleen doen met JOUW STEUN. Doneer aan DDS en help ons het échte nieuws elke dag weer te brengen.
DDS berichtte maanden geleden al dat het onrustig was bij JA21. Dat werd door de top van die partij altijd tegengesproken. Er werd zelfs gedaan alsof wij het allemaal verzonnen.
Toch waren wij de website die alle juiste namen noemde... en die geheel juist voorspelden welke mensen de partij zouden verlaten (en de redenen daarvoor). De rest van de media hadden pas in de gaten dat het misging toen het daadwerkelijk begon met opstappers. Wij wisten al dat die opstappers eraan kwamen... en we wisten ook waarom ze geen fiducie meer hadden in JA21. 
Zie hieronder een kleine selectie van artikelen over JA21. En concludeer zelf: wij zagen maanden geleden al aankomen wat er uiteindelijk gebeurde... Dus ja, als wij Eerdmans waren zouden we dit artikel over de aanval op zijn positie héél serieus nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten