annabel nanninga 2021

LOL! JA21-bestuur zet smerig briefje online: 'wilden ze er al uitwerken, gebaseerd op DE WETENSCHAP'

Politiekaug 26 2023, 16:00
Ah kijk wat leuk! Het bestuur van JA21 - wat wil zeggen Annabel Nanninga en Joost Eerdmans - hebben gereageerd op het afscheid van de twee europarlementariërs en zes Staatsleden vandaag. En wat voor reactie! Nanninga en Eerdmans halen hard uit naar de conservatieven en beschuldigen ze er feitelijk van dat ze standpunten hebben die in strijd zijn met "de wetenschap." Ah. Ja.
Hier is de brief die JA21 aan de eigen leden gestuurd heeft vandaag. Daarin wordt gesteld door Nanninga en Eerdmans dat JA21 een partij is die "gebaseerd" is op "de wetenschap." Maar! Blijkbaar zijn Rob Roos en Rob Rooken niet pro-wetenschap genoeg! Daarom zouden ze vorig jaar al met elkaar in gesprek zijn gegaan over een einde aan hun betrokkenheid bij JA21... en heeft dat er nu in geresulteerd dat de Statenleden en de twee europarlementariërs zélf opstappen. Ofzo.
Met "de wetenschap" wordt bij JA21 bedoeld: corona + klimaat. Nanninga is een gepassioneerd voorstander van alle coronamaatregelen en al helemaal van de coronavaccins. Ze vond het heel erg dat Roos daar juist kritiek op had. Want dat was "onwetenschappelijk."
Maar het verwijst natuurlijk ook naar "klimaat" en/of "stikstof." Want de globalisten hebben besloten dat er op die onderwerpen ook een algemene visie is - een algemeen gedeelde conclusie. Nanninga gaat daar he-le-maal in mee, wat één van de voornaamste redenen was dat de conservatieve vleugel klaar met haar was.
De Dagelijkse Standaard heeft al van JA21-politici gehoord die aangeven dat ze deze reactie van het bestuur op het vertrek van de 6 JA21'ers volstrekt belachelijk vinden. Het lijkt er dus op dat de kans groot is dat het verval doorgaat. Het zou niemand verbazen als er nog veel meer opstappers bijkomen de komende dagen en weken.
Overigens is het wel leuk dat JA21 zegt dat er sinds een jaar al "gesprekken" zijn over "het verzoek" aan die politici om uit JA21 te stappen. Natuurlijk had dat al lang gekund - en had de partij zelf ook in actie kunnen komen. Wat er aan de hand is, is dat er bij JA21 een richtingenstrijd was. De conservatieven hebben die strijd verloren; de coronadictatuur-liefhebbende progressieve regenboogvlagzwaaiende engnekken hebben de strijd gewonnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten