screen shot 2023 08 26 at 150434

Pats! 6 JA21'ers lopen WEG uit de partij: Rob Roos én Rob Rooken zijn KLAAR met Annabel Nanninga

Politiekaug 26 2023, 13:41
En daar gaan we! Maanden geleden voorspelden wij al bij DDS dat JA21 uit elkaar zou vallen. De conservatieve JA21'ers waren klaar met hun partij, met Joost Eerdmans, én met Annabel Nanninga, zeiden wij. Nou, eerder vertrokken Derk Jan Eppink en Nicki Pouw-Verweij inderdaad... en vandaar komen daar nog eens zes andere prominente JA21'ers bij, waaronder Rob Roos en Rob Rooken.
Europarlementariërs Rob Rooken en Rob Roos (RR & RR, zoals ze in de wandelgangen ook wel genoemd worden) breken keihard met JA21. Zij worden gesteund door vier (oud-) Statenleden. De reden? Ze zijn allemaal klaar met het progressieve én dictatoriale gedrag van Joost Eerdmans én - met name! - van Annabel Nanninga.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Doe jezelf een plezier en word GRATIS lid van de DDS Nieuwsbrief: ontvang elke dag het échte rechtse nieuws in je inbox!

Word lid van de DDS Nieuwsbrief!

* indicates required
In een brief, die in handen is gekomen van De Telegraaf, stellen Rooken, Roos, en de (oud-) Statenleden (Ted Dinklo, Johan Almekinders, Wouter Weyers en Gert Jan Ransijn) dat Eerdmans en Nanninga beloofden dat JA21 'democratisch' zou zijn (en conservatief). Maar daar is niets van terechtgekomen. Met name Nanninga bepaalt wat er gebeurt bij de partij. De rest heeft dat maar te accepteren.
Zo vinden ze het volstrekt belachelijk dat maar even besloten is dat Nanninga op plek 2 van de Tweede Kamerlijst komt. De rest van de partij wordt met een voldongen feit gepresenteerd en heeft dat maar te accepteren. Gek, vinden Roos, Rooken en de andere JA21'ers dat. En eigenlijk gewoon onacceptabel.

Een lange voorgeschiedenis

Hoewel de directe aanleiding het wangedrag is van Nanninga, ook omdat die in een nieuw interview afgaf op mensen in de partij die denken dat het best wat democratischer kan, speelt dit al heel lang bij JA21. De boel staat daar al maanden op springen.
Bij DDS hebben we daar dan ook al maanden en nog eens maanden over geschreven. Elke keer als we dat deden - en zelfs specifiek de namen noemden van álle JA21'ers die nu inderdaad zijn opgestapt, en ook meteen de vinger op de zere plek legden wat betreft het gedrag van Nanninga en Eerdmans - werd beweerd dat wij aan het stoken waren. Er klopte niets van! Nee hoor!
Zelfs andere media pakten het niet op, terwijl een béétje rondvraag in die kringen toch wel heel duidelijk maakte dat de situatie bijzonder explosief was én de boel nog vóór de Tweede Kamerverkiezingen 2023 zou exploderen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we de énigen die al maanden voorspellen dat het gaat exploderen bij JA21. Waarom? Omdat wij weten waar we het over hebben. Wil jij meer écht nieuws lezen? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons écht nieuws te berichten.

Einde JA21

Het moge duidelijk zijn dat het laatste uur van JA21 heeft geslagen. De partij ligt in de peilingen al compleet in puin... intern was het al een puinzooi... en nu is het extern óók één grote bende. Iedereen kan zien dat JA21 één grote chaos is. Totaal. Compleet.
Het goede nieuws hieraan is natuurlijk dat de peilingen de positie van JA21 overschatten. De partij staat volgens De Hond op 2 zetels, en volgens I&O op 3. Dat gaan er minder worden. Als Eerdmans en Nanninga samen de Tweede Kamer in mogen moeten die twee zich in hun handjes knijpen.
Want de kans is groot dat ze straks met 1 zetel eindigen... of zelfs met helemaal géén zetel. En dat is natuurlijk precies wat deze backstabbers verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten