joost eerdmans ja21 9o1a6705

Keiharde kritiek op Eerdmans en Nanninga bij JA21 ALV: 'Kritische denkers worden buitenspel gezet'

Politiekapr 15 2023, 18:05
Vandaag was de Algemene Ledenvergadering (ALV) van JA21. En wat bleek? Dat wij van De Dagelijkse Standaard al die tijd gelijk hadden toen we stelden dat het daar intern enorm rommelt. Het was namelijk extreem onrustig, met allerlei (prominente) leden die actie eisten van het partijbestuur. Rob Roos haalde zelfs fel uit naar de partijtop.
Lange tijd pushte De Telegraaf JA21 als 'het redelijke alternatief' op rechts, maar daar is nu vrijwel zeker een einde aan gekomen. De krant moet namelijk toegeven dat de sfeer bij de ALV vandaag buitengewoon slecht was. De kritiek van Rob Roos, Nicki Pouw-Verweij en anderen op het bestuur én Eerdmans/Nanninga, werd namelijk overgenomen door de ALV. En er werden dingen gezegd die keihard waren.
Zo zei Europarlementariër Roos dat "een gebrek aan transparantie" eigenlijk "de ruggengraat van onze partij" is. Dat is natuurlijk een fel oordeel. En, zei hij: "Kritische denkers worden buitenspel gezet" bij JA21. Je moet zeggen en doen wat Nanninga, Eerdmans en het partijbestuur willen (hoewel die het intern ook regelmatig oneens zijn met elkaar). Denk je daar anders over, dan moet je vooral je bek houden.
Roos, Verweij en de andere 'critici' dienden een aantal moties in om de partij te 'professionaliseren.' Wat inhoudt: minder gebouwd op wat Nanninga en Eerdmans willen, en meer op wat de léden vinden. Die moties werden aangenomen door de ALV. Hilarisch genoeg deden de partijvoorzitter én Eerdmans toen alsof ze de moties eigenlijk hartstikke super en leuk vonden. LOL.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Zoals wij afgelopen maand al berichtten is het al langere tijd onrustig bij JA21. Eerdmans en Nanninga vinden het allerminst prettig dat er conservatieven bij hun partij zitten; mensen als Roos (kritiek op de vaccins van Pfizer) en Verweij (anti-abortus). Zij willen 'lekker veilig' een beetje rechtsliberaal tegen de VVD aanschurken, met omarming van LHBTI-abortus-corona, etc. 
De reden dat ze de teugels niet uit handen willen geven is dat ze bang zijn dat de conservatieve vleugel van de partij het dan voor het zeggen krijgt. Dat willen ze ten koste van álles voorkomen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten