dds zomerinterview david icke 48

-DDS Zomerinterview met Christianne van Wijk- 'De propagandamachine is in volle gang om mensen te laten geloven dat transgender normaal is'

DDS Interviewssep 03 2023, 8:00
Voor een nieuwe aflevering in onze populaire Zomerinterview-series hadden we het privilege om te praten met Christianne van Wijk. Christianne woont op Isle of Wight, in Engeland, waar David Icke ook woont. De twee werken daar (zo goed als) elke dag met elkaar. Icke als onderzoeker, auteur en presentator, en Christianne als filmmaker. Christianne heeft er namelijk al een lange en succesvolle carriere op zitten als filmmaker - maar ze gaat er stug mee door. Tegenwoordig doet ze dat meestal voor Ickonic.com, maar vorig jaar werd ook een film van haar opgepakt door Netflix. Dit gesprek is een nieuwe episode in onze Zomerinterview-serie en wordt geheel mogelijk gemaakt door onze lezers - dank voor jullie donaties! Willen jullie meer van dit soort interviews lezen, steun ons dan!
Goededag Christianne! Voor DDS hebben we een concept dat we alle interviewees eigenlijk min of meer dezelfde vragen stellen. Met jou zijn we daar wel een beetje van afgeweken - omdat ik ook wat dieper wil ingaan op je werk en je spiritualiteit. Deels gebruiken we echter wel de vragen uit de gewone Zomerinterviews, dus ik hoop dat die vragen wat toevoegen aan het idee: hoe kunnen we Christianne beter leren kennen? De eerste vraag is inderdaad een vraag die we aan iedereen stellen… maar ook een lastig, gezien de antwoorden die we altijd ontvangen. Namelijk: hoe zie jij Nederland over 5 jaar? Hoe staat ons land er dan bij? Zijn we dan vrijer of minder vrij dan nu? Hoe gaan we met elkaar om?
In de toekomst kijken is altijd als een glazen bol bestuderen. Echter puur kijkende naar de huidige trend moet ik je eerlijk bekennen dat ik redelijk pessimistisch ben over Nederland. Het probleem met veel Nederlanders is dat ze een combinatie van arrogantie en onwetendheid hebben. Het is één van de redenen dat ik niet meer in Holland woon. Nederlanders zijn geniaal als het gaat om oplossingen zoeken op het niveau van innovatie en techniek. Echter als het gaat om spirituele connectie en diepere bewustzijnsniveau's is ons volk een beetje ‘backwards’.
De tijd waarin we nu leven vergt een sterke ontwikkelde intuïtie en een verbinding met de goddelijke bron. Daardoor kunnen we door deze tijd navigeren. Met de voeten op de grond en wortels in de aarde terwijl we open staan voor het ontvangen van onze innerlijke stem. Als die verbinding er niet is, worden we te afhankelijk van oplossingen die van buitenaf komen. Op die manier zijn we zeer makkelijk te manipuleren als volk. Dit is wat ik zie gebeuren met Nederlanders. De agenda is de bevolking te laten geloven in door mensen veroorzaakte opwarming van de aarde, dat transgender normaal is en dat vaccinatie’s van vitaal belang zijn.
De propaganda machine is in volle gang om de mensen hier totaal in te laten meegaan. Als de manipulators achter de schermen morgen beslissen dat Nederlanders allemaal hun haar roze moeten verven ter bescherming van de zon, dat we allemaal achteruit moeten lopen om een zombie invasie te voorkomen en dat we belasting moeten gaan betalen voor kinderen die een geslachtsverandering willen dan durf ik te wedden dat ze de mensen erin mee kunnen laten gaan. Propaganda is ALLES als een mens niet in verbinding staat met het goddelijke van binnenuit. De spirit. Als in deze disconnectie niets verandert, dan is Nederland binnen vijf jaar een 100% fascistische A.I. control state.
Je bent een succesvolle filmmaakster. De laatste jaren doe je dat met name voor Ickonic, de website opgezet door de familie Icke (David Icke en zijn zonen Gareth en Jaymie). Waarom ben je je meer gaan toeleggen op het soort films/documentaires dat het daar goed doet, die dus heel duidelijk een spirituele lading hebben?
Ik ben gaan werken voor Ickonic omdat ik dit soort films maakte. Het is min of meer de reden dat ik filmmaker geworden ben. Ik zag in dat je met deze vorm van communicatie grote massa's kon bereiken en omdat ik al jarenlang een sterke drang heb om de mensheid in vrijheid van bewustzijn te zien heb ik mij volledig toegelegd op deze missie.
Gelukkig is hier een steeds grotere markt voor wat gelijk staat aan steeds meer mensen die behoefte hebben aan ‘wakker worden’. Ze zien dat er iets niet klopt en ze beginnen vervolgens aan een spirituele reis. De films die wij maken bij Ickonic zijn een mooie ondersteuning in die reis. Mijn Ayahuasca ervaring op 10/10/10 heeft mij ook nog meer naar dit pad geleid.
Als jij de mogelijkheid krijgt om dé ideale plek te vinden om te relaxen… dat je echt helemaal tot jezelf kunt komen, zonder stress. Waar is dat?
In the middle of nowhere, zonder elektriciteit, mobiele telefoons, computers etc. Een plek waar je haar doet wat het zeewater en de zon ermee doen. Een plek waar geen spiegels zijn maar waar je er toch goed uitziet omdat je in verbinding staat met de natuurlijke elementen. Puur natuur, zonder drama en illusie’s. Deze plekken bestaan en ik ben er geweest. Je komt weer helemaal in verbinding met je authentieke zelf.
Wat heeft de laatste 10 jaar zo’n indruk op je gemaakt dat het je leven echt veranderd heeft?
Het inzicht dat ik een tijdloos goddelijk bewustzijn ben dat een tijdelijke ervaring als mens heeft in een gevangenis op aarde in de matrix. Dat inzicht heeft me doen inzien dat onze volledige focus als mensheid op bewustzijn zou moeten zijn zodat we niet eindeloos in een draaimolen blijven zitten.
Een molen die ons van drama naar drama leidt zonder dat we inzien dat het allemaal deel van een val is. Het is ontzettend bevrijdend om dit inzicht te hebben. Hierdoor kan ik makkelijker relativeren en voel ik me lichter.
Is de mensheid in principe vrij of worden we, denk jij, feitelijk onderdrukt? Indien het laatste het geval is, wie of wat doet dat?
Het is echt heel simpel. Als een mens vergeten is dat het puur bewustzijn is en zich volledig identificeert met het mens zijn en de labels die het zichzelf toewijst, dan ben je een makkelijke prooi voor onderdrukkers. Als er onwetendheid is, zal een valse leider zich presenteren.
Op het moment dat mensen ontwaken uit deze droom en hun eigen ware soevereiniteit terug claimen, kunnen deze valse leiders niet langer succesvol manipuleren. Het is aan ons. Wij zijn de oplossing. Alleen op die manier stopt onderdrukking.
Als iemand die jou en jouw werk volgt is het me volstrekt helder dat jij héél spiritueel bent - in je werk en in je leven. Je hebt een soort energie dat dit uitstraalt - dat zie je op foto’s, je ‘hoort’ het in gesprekken (zelfs in chats, etc.). Dit betekent dus dat jouw energie erg groot is. Hoe ervaar jij ‘spiritualiteit’? Wat is spiritualiteit voor jou?
Hoe meer je ziet dat dit hele verhaal waarin we zitten één grote illusie is, des te meer ga je ontdekken wie je eigenlijk echt bent en ga je steeds minder mee met de stroom van drama’s. Je wordt meer een observeerder van de gekte en absurditeit om je heen. Hierdoor kom je meer in verbinding met je authentieke zelf dat direct in verbinding staat met het goddelijke. Je energieveld kan gemeten worden aan de hand van die verbinding.
Er zijn momenten dat ik die verbinding heel sterk ervaar en op andere momenten ook helemaal niet. Het fluctueert. We dansen tussen de illusie en de waarheid, en door bewustzijn kunnen we op een gebalanceerde manier in deze incarnatie zijn. In the zero point field als het ware. Dat betekent niet dat je niets meer voelt, integendeel, je voelt vanuit een ander deel van je zelf. Niet een deel wat diep in emotie zit de hele tijd en dat beslissingen maakt vanuit emotionele oogpunten. Leven vanuit emotie is een soort verslaving. Het houdt ons op een bepaalde frequentie die onnodige drama’s aantrekt. Dat is allemaal deel van de val. Het herkennen van deze illusie is een weg uit het lijden.
Wat heeft jou ‘filmmaker’ gemaakt? Was je heel jong toen je wist dat je films wilde gaan maken, of heeft zich dat op latere leeftijd ontwikkeld bij je?
Sommige mensen weten al van jongs af aan wat ze willen gaan doen. Ik was zo iemand. Op mijn negende jaar kwam mijn vader thuis met één van de eerste video camera’s. Dit was in 1983. Zo’n grote camera waarbij je een tas om je nek had met grote banden waarop opgenomen werd. Ik heb toen mijn eerste script geschreven over smokkelaars. Vervolgens kinderen van de klas gevraagd in de film te acteren.
Mijn vader was hierin een super steun als cameraman. Ik regisseerde natuurlijk. Ik heb in 2009 een film geschreven en geregisseerd en vorig jaar heeft Netflix de film na 13 jaar opgenomen op zijn website. Hoewel ik het hier niet om doe, was het wel een leuke accolade natuurlijk.
Wat zijn de top 3 boeken die jij in je leven gelezen hebt en waarvan je zegt: die hebben echt impact op mij gemaakt en anderen zullen daar zeker ook iets belangrijks van leren?
Een Zaaier Ging Uit van Marcel Messing. Een prachtige omschrijving van de parabels van Jezus.
The Dream van David Icke. David gaat in dit boek diep in op hoe deze matrix simulatie werkt en hoe we eruit komen.
The Divine Secret Garden series van John V. Panella. Gaat over wie wij zijn als ‘spirits’ en tevens hoe we uit deze matrix komen.
The Wisdom Keepers is één van de documentaires die je gemaakt hebt voor Ickonic.com. Je gaat onder meer naar Marcel Messing die met jou praat over de Katharen - en over een andere interpretatie van het christendom dan de interpretatie die leidend is. Een focus meer op het vrouwelijke. Hoe heb je het maken van die documentaire ervaren en heeft het impact gehad op jezelf?
Voor elke film die ik maak spreek ik bijzondere mensen en ik voel dat het een privilege is om tijd te mogen besteden met de wijzen der aarde. Marcel Messing heeft zijn leven gewijd aan het vinden en delen van spirituele wijsheden en de manier waarop hij deze deelt zorgt dat je voelt dat je op een diepe zielereis gaat. Zijn zachte doch sterke manier van spreken raakt mensen diep. Vooral als hij het heeft over het leven van Jezus en zijn discipelen.
Of over het Katharen hoofdstuk in de geschiedenis. Wat mij vooral raakte is waar de Katharen voor stonden: Voorbij de dualiteit gaan. Het weten dat wij een goddelijke spark van de bron zijn. In de film vertelt hij dat toen de Katharen massaal uitgemoord werden, ze zonder strijd hun lichaam konden verlaten en zich als puur bewustzijn konden voortbewegen naar de ongelimiteerde bron.
Hoe meer men de waarheid in pacht heeft, des te meer is men een gevaar voor de gevestigde orde. Kijk wie in de geschiedenis het doelwit is geweest en je kan concluderen dat zij iets hebben geweten wat ‘gevaarlijk’ was voor het negatieve bewustzijn dat heerst over deze aarde; de simulatie.
Wat is het moeilijkste aan het maken van films/documentaires?
Het moeilijkste is dat je afhankelijk bent van het talent en de inzet van andere crewleden. Als je met een crew werkt die je visie niet begrijpt en geen vertrouwen heeft in je plan. Dan voel je dat je tegen de bierkaai vecht. Om die reden heb ik ook geleerd om zo veel mogelijk zelf te doen. Ik doe nu camera, geluid, drone, montage, muziek, productie en regie.
Af en toe heb ik het geluk dat ik met iemand werk die me echt wil ondersteunen en dan voel ik mij gedragen. Dan kan ik ook relaxt op de set zijn en ben ik een stuk leuker om mee te werken. Ik kan namelijk echt een draak zijn ook. Ik heb een gemixte reputatie in dit veld. Je kan niet iedereens ‘cup of tea' zijn.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Dit Zomerinterview - het interview zelf plus de fotoreportage - is mogelijk gemaakt door lezerdonaties aan DDS. Wil jij meer van dit soort interviews en fotoreportages zien? Doneer dan (ook)!
Wie is voor jou een grote inspiratiebron geweest?
Wat er intuïtief door me heen stroomt komt direct van de bron. Dat is wat me inspireert. Hierdoor heb ik een hele eigen stijl. Een stijl die niet echt past in een mainstream plaatje. Ik werk niet volgens geaccepteerde formules. Een vriendin belde mij laatst op en zei dat ze een film aan het kijken was. Ze wist niet dat ik hem gemaakt had maar herkende mijn stijl waardoor ze wist dat het een productie van mij was.
Dat vond ik echt leuk om te horen. Ik vind het altijd geweldig om te zien als iemand authentiek is en een heel eigen stijl heeft. Ik ben bijvoorbeeld geen groot talent met het visuele deel en ben na al die jaren nog steeds een student en leer dagelijks meer. Echter heb ik een aanleg voor verhalen vertellen en ik kan heel diep gaan met de persoon die ik interview. Zo hebben we allemaal een talent en ook op die manier kunnen we elkaar inspireren.
Tenslotte, het is een cliché, maar we stellen ‘m toch: waar mag jouw partner je ’s nachts voor wakker maken?
Een UFO. ;-)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten