shutterstock 2300353851

Schaamteloze handel in Dodenherdenking-tickets: Nieuw dieptepunt in Nederlandse huftercultuur

Binnenlandmei 02, 15:00
Terwijl Nederland zich voorbereidt om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, tonen sommige schaamteloze individuen hun ware gezicht door tickets voor de Nationale Dodenherdenking op de Dam te verhandelen. Deze handelaren zien de herdenking van de gevallen helden en Joodse slachtoffers van de holocaust niet als een plechtig moment van nationale bezinning, maar als een kans om snel geld te verdienen. Marktplaats heeft moeten ingrijpen om meerdere advertenties te verwijderen waarin gratis reserveringen voor deze belangrijke gelegenheid te koop werden aangeboden. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van iedereen die de waarde van deze dag respecteert, het is ook een barbaars voorbeeld van de morele erosie in onze samenleving.
Wat voor soort persoon moet je zijn om te proberen te profiteren van een evenement dat bedoeld is om degenen te herinneren die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheden? En de vele Joden die zijn omgekomen in concentratiekampen? Deze handelaren ondermijnen de sereniteit en het plechtige karakter van de Dodenherdenking, en tonen een diepgaand gebrek aan respect voor zowel de geschiedenis als de huidige maatschappij. Dit toont aan dat de cultuur van 'alles voor geld' sommige segmenten van onze samenleving heeft geïnfecteerd tot op het bot.
Bovendien legt de noodzaak om te moeten registreren voor een plek bij de herdenking een diepere laag van controverse bloot. Critici, waaronder voormalig Cidi-directeur Ronny Naftaniel, wijzen in het AD op de pijnlijke echo's van het verleden die dergelijke maatregelen met zich meebrengen. De associatie van registratie met de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog is een krachtig argument tegen het huidige systeem, dat bedoeld is om veiligheid en orde te garanderen maar in plaats daarvan onbedoeld oude wonden opent.
Het is duidelijk dat er betere manieren moeten worden gevonden om zowel de veiligheid te waarborgen als de waardigheid van deze dag te behouden. De vraag is niet alleen hoe we omgaan met deze jaarlijkse herdenking, maar ook hoe we als samenleving onze fundamentele waarden beschermen tegen de vervormingen veroorzaakt door commercie en exploitatie.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei doet zijn best om misbruik te voorkomen en roept mensen op hun reservering te annuleren als ze niet kunnen komen. Dit is een stap in de goede richting, maar het is duidelijk dat er strengere maatregelen nodig zijn om te voorkomen dat dergelijke praktijken in de toekomst nog voorkomen. Dit incident moet een wake-up call zijn voor ons allemaal: het is tijd om terug te vechten tegen de commercialisering van onze meest heilige momenten. Alleen zo kunnen we de waardigheid van onze herdenkingen waarborgen en de herinnering aan onze geschiedenis met het respect behandelen dat het verdient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten