Schandalige symptoombestrijding in Maarheeze: Bankjes weg vanwege overlastgevende asielzoekers

Schandalige symptoombestrijding in Maarheeze: Bankjes weg vanwege overlastgevende asielzoekers

Binnenlandaug 24, 18:00
In het laatste hoofdstuk van de "Hoe buig ik voor asielzoekers?"-handleiding presenteert de Brabantse gemeente Cranendonck een bijzondere maatregel: bankjes weghalen uit Maarheeze bericht Hart van Nederland. Ja, je leest het goed. In plaats van asielzoekers aan te pakken voor hun onaangepast gedrag, besluit de gemeente de inwoners van Maarheeze te straffen door hun bankjes weg te nemen.
De aanpak? Camera’s plaatsen en bankjes weghalen. Geweldig idee, toch? Maak het dorp maar minder leefbaar voor de eigen inwoners. Maar wellicht vergeten ze iets fundamenteels: de aanleiding van het probleem wordt niet weggenomen. Alleen de plaatsen waar ze kunnen zitten.
Het lijkt bijna satire, maar het is de harde realiteit in Nederland anno nu. Terwijl asielzoekers ongehinderd hun gang kunnen gaan en overlast veroorzaken, moeten de inwoners van Maarheeze wijken. En waarom? Omdat de politiek te laf is om het echte probleem aan te pakken. Liever halen ze een paar bankjes weg en denken ze dat daarmee de overlast als sneeuw voor de zon verdwijnt.
En laten we eerlijk zijn, dit gaat verder dan een paar bankjes. Dit gaat om de fundamentele vraag wie er belangrijker is in dit land: de gewone Nederlander of een groepje overlastgevende asielzoekers? Als we bankjes gaan weghalen omdat een kleine groep asielzoekers zich niet kan gedragen, wat is dan de volgende stap?
Dit is geen oplossing, dit is het verplaatsen van het probleem. En laten we niet naïef zijn. Over een tijdje zal de gemeente Cranendonck wel met een nieuw 'geniaal' idee komen om de overlast tegen te gaan. Misschien verbieden ze wel dat inwoners buiten lopen tussen bepaalde tijden, zodat de asielzoekers vrij spel hebben. Het zou ons niets verbazen.
We leven in een land waar de politiek continu de verkeerde prioriteiten stelt. En Cranendonck is daar een perfect voorbeeld van. In plaats van duidelijke grenzen te stellen en asielzoekers aan te spreken op hun gedrag, buigen ze voor de overlast en passen ze de leefomgeving van de inwoners aan. Het is de omgekeerde wereld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS hebben we ons als doel gesteld het mediakartel én het partijkartel te slópen. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Want systeemoppositie wordt keihard gesloopt door datzelfde systeem. Steun ons daarom! Doneer via BackMe en help ons het kartel aan te pakken!
Het wordt tijd dat de gemeente Cranendonck, en Nederland in zijn geheel, eindelijk weer opkomt voor de belangen van haar eigen inwoners. Want laten we eerlijk zijn: de inwoners van Maarheeze hebben meer recht op hun eigen bankjes dan asielzoekers hebben op het veroorzaken van overlast.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten