1739177191 237659d085 c

Schokkend incident in Den Haag: 9-jarige bedreigt 6-jarige met mes

Binnenlandjun 30 2023, 21:30
In een verontrustend voorval heeft een 9-jarige jongen in Den Haag een 6-jarig jongetje bedreigd met een mes meldt de Telegraaf. Dit alarmerende incident roept vragen op over de veiligheid van de straten en de jeugd in de hofstad. Het nieuws laat de politiek zien dat er dringende maatregelen worden geëist om de jeugd te beschermen tegen wapengebruik.
Richard de Mos, fractievoorzitter van Hart voor Den Haag, maakt zich na dit verontrustende incident nog meer zorgen over de veiligheid op straat en de bescherming van de Haagse jeugd. Hart voor Den Haag heeft daarom een tienpuntenplan opgesteld dat zij willen laten uitvoeren om deze problematiek aan te pakken. Het plan omvat diverse maatregelen die gericht zijn op het voorkomen en bestraffen van wapengebruik onder jongeren.
Het tienpuntenplan van Hart voor Den Haag omvat onder andere het invoeren van Schoolcops, een brigade van politieagenten die onaangekondigde controles uitvoeren op scholen om wapen- en drugsbezit te ontdekken. Daarnaast pleiten ze voor het beboeten van ouders wiens minderjarige kinderen weigeren hun gedrag te verbeteren, het handhaven van een messenverbod in 2023, het strafrechtelijk vervolgen van drillrappers die geweld verheerlijken, en het verplichten van social mediagiganten om gewelddadige content te verwijderen.
''Het is duidelijk dat deze incidenten een diepere maatschappelijke trend weerspiegelen. De Haagse PVV-fractie is niet verrast door het incident en noemt het krankzinnig, maar in lijn met een verschrikkelijke trend. Steekpartijen lijken Den Haag te teisteren, en er worden drastische maatregelen gevraagd om het aantal steekwapens in de stad terug te dringen. Zelfs de onderbouw van basisscholen ontkomt niet aan deze zorgwekkende ontwikkeling,'' zegt PVV fractievoorzitter Sebastiaan Kruis tegen DDS.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De veiligheid van de jeugd mag nooit in gevaar komen. Het is essentieel dat er effectieve maatregelen worden genomen om wapengebruik onder jongeren aan te pakken. Een combinatie van handhaving, voorlichting, en opvoedondersteuning is noodzakelijk om deze zorgwekkende trend te doorbreken. Het is de verantwoordelijkheid van de samenleving, de politiek en de ouders om onze jeugd te beschermen en ervoor te zorgen dat zij opgroeien in een veilige omgeving waar ze vrij kunnen zijn van deze schokkende incidenten.
FVD Den Haag is ook om een reactie gevraagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten