- Frits Bosch - Affirmative action is verboden op Amerikaanse universiteiten. In Nederland moet diversiteitsbeleid verboden worden

- Frits Bosch - Affirmative action is verboden op Amerikaanse universiteiten. In Nederland moet diversiteitsbeleid verboden worden

Opiniejun 30, 20:30
De Supreme Court in de VS heeft besloten dat affirmative action op Amerikaanse universiteiten voortaan verboden is. President Joe Biden ondersteunt de uitspraak. Het is voor de VS een zeer belangrijke ruling. Wat bekent dit voor ons?
De VS worstelt met racisme en met mensen die menen anti-racistisch te zijn maar dit in de grond weldegelijk zijn. De Supreme Court maakt hier korte metten mee. Affirmative action komt er op neer dat het preferentieel toelaten van studenten op de universiteiten op basis van ras voortaan verboden is. Zwarte studenten die niet voldoen aan toelatingseisen mogen niet langer voorrang krijgen. Deze beslissing verdeelt zwarte rechters. Rechter Thomas meent dat het een goede zaak is dat niet langer naar huidskleur en ras gekeken wordt bij toelating. Het meritocratische principe is het meest objectief en garandeert dat “all men are created equal” conform de Amerikaanse grondwet. Op ras en huidskleur selecteren is racistisch en contra de grondwet volgens Clarence Thomas. Rechter Ketanji Brown meent dat het in de VS nog nooit anders is geweest dan dat naar huidskleur en ras gekeken wordt, dus waarom daar nu van afwijken? Ze noemt het struisvogel politiek. Thomas wijst erop dat een zwarte die is opgegroeid in Manhattan een geheel andere achtergrond heeft dan een zwarte opgegroeid in Texas. Het is racistisch beiden dan vooral op hun huidskleur te beoordelen. Een mens heeft vele aspecten en meritocratie zorgt voor objectiviteit.
Wat betekent dit voor ons? Wat er in de VS gebeurt is veelal een voorloper voor ons, zie woke. We kennen inmiddels ook DEI, bedoeld als diversity, equality, inclusion. DEI staat in de praktijk echter voor discrimination, exclusion, indoctrination. Ook wij kennen affirmative action in het verfoeide diversiteitsbeleid. Het is racistisch en anticonstitutioneel, Mark Rutte heeft dit ooit bevestigd maar gedoogt dit, zoals hij zoveel gedoogt om maar op het pluche te kunnen blijven zitten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
De ondersteuners van de laatstgenoemde versie van DEI treffen we vooral aan bij linkse partijen. Affirmative action bij toelating op onze universiteiten doet zich voor zover mij bekend niet voor, echter DEI, discrimination, exclusion, indoctrination, volop. Diversiteitsbeleid is ongrondwettelijk, racistisch en dient verboden te worden.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten