2048px donald trump 8567813820 2

Oud-president Donald Trump roept op tot vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne

Buitenlandjun 30 2023, 22:30
In een recent interview met persbureau Reuters heeft oud-president Donald Trump opgeroepen tot een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne, in een poging de bloedige strijd in Oost-Oekraïne te beëindigen. Trump benadrukte het belang van het stoppen van het onnodige verlies van mensenlevens en stelde dat het tijd is om de twee partijen samen te brengen en vrede af te dwingen.
Na de recente muiterij van het huurlingenleger Wagner Groep is Trump van mening dat de Verenigde Staten nu moeten ingrijpen om een vredesdeal te bewerkstelligen. Hij looft de vastberadenheid van Oekraïne, dat zich dapper heeft verzet sinds de invasie door Rusland in februari vorig jaar, en vindt dat het land "krediet" heeft verdiend.
Hoewel Trump pleit voor vrede, sluit hij niet uit dat er territoriale concessies moeten worden gedaan in een mogelijk vredesakkoord. De Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten willen dat Rusland zich terugtrekt uit de gebieden die het heeft geannexeerd in Oost-Oekraïne. Als Trump volgend jaar opnieuw tot president wordt verkozen, zou alles volgens hem bespreekbaar zijn.
Het is echter belangrijk op te merken dat Trump twijfels heeft over het vertrek van Poetin en het mogelijke alternatief voor de Russische leider. Hoewel Poetin volgens Trump enigszins verzwakt is na de recente opstand, benadrukt hij dat het onbekend is wat het alternatief zou zijn en dat de situatie zowel beter als slechter kan uitpakken.
Op dit moment wordt Trump gezien als de koploper in de Republikeinse race voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar. Zijn oproep voor een vredesakkoord tussen Rusland en Oekraïne toont zijn bereidheid om internationale kwesties aan te pakken en te streven naar diplomatieke oplossingen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten