screen shot 2022 08 17 at 12

Sywert van Lienden heeft zich goed verrijkt met de mondkapjesdeal: een winstmarge van meer dan 6 miljoen euro

Binnenlandsep 19 2022, 14:35
Sywert van Lienden en zijn vrienden zorgden goed voor zichzelf. Dit blijkt uit goed journalistiek onderzoek van Follow The Money. De heren blijken een te hoge inkoopprijs te hebben doorgegeven aan het ministerie van VWS en hebben hier een extra winst mee geboekt van meer dan 6 miljoen euro.
Follow The Money journalist Jan-Hein Strop is na goed journalistiek onderzoek erachter gekomen dat Sywert van Lienden de Staat. En daarmee ons de belastingbetaler goed heeft belazerd. Sywert van Lienden en zijn kompanen deelden de inkoopprijs wel van hun mondkapjes met het ministerie van VWS, maar ze gaven een veel te hoge prijs op. Zo ontstond verzwegen een winstmarge van meer dan 6 miljoen. Dit blijkt uit contract met de mondkapjesfabriek. Dat contract kreeg Deloitte niet te zien.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Normaal gesproken zal je zeggen dat Sywert van Lienden gewoon zakelijk heeft gehandeld. het Ministerie van VWS had ook naar een ander kunnen stappen. Als ik bijvoorbeeld Albert Heijn te duur vind dan ga ik bij de concurrent boodschappen doen. Het is veel interessanter om uit te zoeken waarom de deal, ondanks negatief advies, door het Ministerie van VWS werd doorgedrukt. Als je dit gaat onderzoeken dan komt waarschijnlijk rol van Hugo de Jonge aan het licht. Namelijk De Jonge die zijn CDA vriendjes wilde helpen en zijn narcistische ego wilde strelen omdat hij dan degene zou zijn die Nederland even zou redden. Vriendjespolitiek en daarmee corruptie zal hiermee worden blootgelegd.  
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten