shutterstock 1473169580

Totale gekte op de huizenmarkt: Absurde overbiedingen en exorbitante huurprijzen

Binnenlandapr 18, 8:00
Het is geen geheim dat het vinden van een betaalbare woning een behoorlijke uitdaging is. Recente ontwikkelingen maken het er niet gemakkelijker op. De huizenmarkt staat weer in vuur en vlam, met prijzen die de pan uit rijzen en waarbij bieden boven de vraagprijs de norm is geworden.
Volgens BN de Stem is bijna zes op de tien huizenkopers in Brabant bereid flink wat extra te betalen, soms wel tienduizenden euro's, bovenop de al hoge vraagprijs. Dit alles komt door een mix van factoren, waaronder dalende hypotheekrentes een schrijnend tekort aan beschikbare huizen.
In de regio Breda is het niet anders, waar maar liefst 55 procent van de huizen wordt verkocht met een overbieding. De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot €425.000, en in het centrum van de Nassaustad kunnen de prijzen nog verder oplopen.
En alsof dat nog niet genoeg is, worden ook huurwoningen steeds duurder in de vrije sector. Het aanbod krimpt doordat steeds meer huurwoningen worden verkocht in plaats van verhuurd. Plannen van de overheid maken het voor verhuurders steeds minder aantrekkelijk om hun woningen te verhuren, waardoor deze op de kopersmarkt verdwijnen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Een ander belangrijk punt is de toewijzing van sociale huurwoningen aan asielzoekers. Hoewel veel mensen pleiten voor meer sociale woningen, blijft een groot deel van deze woningen onbereikbaar voor Nederlanders die al enorm lang op de wachtlijst staan. Met de grenzen nog altijd wagenwijd open lijkt het er niet op dat dit op korte termijn zal gaan veranderen. Alle totaal gestoorde stikstof- en klimaatplannen dragen ook niet bepaald bij aan het versnellen van de woningbouw.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten