Tranen met tuiten! XR-gekkies furieus: politie maakte melding over demonstrerende kinderen

Binnenlandsep 12 2023, 12:00
Het is ronduit hilarisch, maar XR-gekken hebben woest gereageerd op het nieuws dat de politie naar aanleiding van ouders die zaterdag hun kroost meenamen naar de illegale XR-demonstratie op de A12 melding hebben gedaan hiervan bij meldpunt Veilig Thuis. De politie had de demonstranten daar van te voren over geïnformeerd, maar XR-mafketels en hun sympathisanten zijn alsnog woest.
De demonstranten wisten dat hun acties illegaal waren. Ze wisten dus óók dat de politie zou moeten optreden, onder meer met gebruik van waterkanonnen. Toch namen ze hun kinderen mee.
Terecht zegt de politie: jullie brengen je kinderen daarmee willens en wetens in een (levens-) gevaarlijke situatie. Dat kunnen wij niet accepteren. Daarom doen we melding daarvan bij meldpunt Veilig Thuis. Zo hoor je namelijk niet om te gaan met je kinderen, die moet je juist ten koste van alles beschermen.
Maar XR-aapjes zijn daar toch heel erg van geschrokken. Ze zijn zelfs woest. En ze worden daarin - ongelooflijk! - gesteund door het meldpunt zelf. Dat vindt namelijk dat de politie veel te ver gaat.
"Het verbaasde ons dat ouders is gezegd dat er een melding zou worden gedaan. Een melding doen bij Veilig Thuis is niet hetzelfde als even naar de supermarkt gaan en een pond suiker kopen. Dat is een kwetsbare actie: je krijgt daar meldingen van kindermishandeling," aldus het meldpunt.
Nou klopt dat natuurlijk helemaal. Het is een vergaande actie. Maar critici van XR - en de politie dus ook - vinden dat dit precies is wat er gaande is. Zoals de steeds bekender wordende X-gebruiker Desiree postte op haar favoriete sociale netwerk:

Exact mijn punt van gisteren! Het is echt heel onverantwoord om kinderen mee te nemen als de @POL_DenHaag duidelijk waarschuwt dat er geweld gebruikt kan worden! Spijt me zeer maar ik vind dat de politie hier gelijk heeft. Als ouder moet jij je kind te beschermen en niet in…

NOS
NOS
@NOS

Veilig Thuis 'ontstemd' over meldingen politie over kinderen A12-activisten ift.tt/Lr2H3cv

5
Reply
"Het is echt heel onverantwoord om kinderen mee te nemen als de @POL_DenHaag duidelijk waarschuwt dat er geweld gebruikt kan worden!" aldus Desiree. "Spijt me zeer maar ik vind dat de politie hier gelijk heeft. Als ouder moet jij je kind te beschermen en niet in gevaar te brengen!"
Journalist Arno Wellens denkt daar net zo over, maar hij legt het wat beknopter uit. Als reactie op een statement van XR-gekkies en het meldpunt dat "demonstreren geen mishandeling is" zegt hij: "Wel als je kinderen een snelweg opduwt, om welke reden dan ook."
Nic van Assem verbaast zich over de houding van het meldpunt. "Je wéét dat een snelweg bezetten illegaal is," schrijft hij. "Je wéét dat de politie op enig moment die weg leeg gaat vegen. Je wéét dat een waterkanon het minste is wat je tegen gaat komen. En dan je als stichting Veilig Thuis tóch mensen verdedigen die jonge kinderen meenemen?"
Replying to @NUnl

Je wéét dat een snelweg bezetten illegaal is. Je wéét dat de politie op enig moment die weg leeg gaat vegen. Je wéét dat een waterkanon het minste is wat je tegen gaat komen. En dan ga je als stichting veilig thuis tóch mensen verdedigen die jonge kinderen meenemen? 🤷‍♂️

5
Reply
Andere X-gebruikers vragen zich af of het sowieso niet een beetje gek is aangezien de scholen al begonnen zijn. Die kinderen kunnen op werk- en schooldagen dus alleen bij de protesten zijn als ze spijbelen, wat letterlijk in strijd met de wet is. We hebben namelijk een leerplicht in Nederland. Er zijn een paar redenen waarom je een dagje mag missen, zoals ziekte. Maar "illegaal mee demonstreren bij een blokkade op een snelweg" is niet zo'n reden.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS verklaren we XR natuurlijk KEIHARD de oorlog. Maar dit betekent dat we JOUW STEUN nodig hebben. Het kartel steunt XR namelijk en doet er alles aan om DDS te slopen vanwege onze kritiek. DONEER daarom aan DDS! Help ons het hoofd boven water te houden zodat dit XR-kritische geluid nooit verloren gaat!
Bij Extinction Rebellion denken ze natuurlijk gewoon dat zij ver verheven zijn boven dit soort regels. Zij doen wat ze willen - want zij Deugen. En Deugers verzinnen hun eigen regels en wetten. Als iemand daar kritiek op heeft? Ach, dan bewijst dit alleen maar dat díé mensen niet Deugen. Kijk maar naar deze gestoorde reactie van een XR-sympathisant:
Knetter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten