shutterstock 1048843559

Utrecht zegt dag tegen vrijheid: stad verbiedt vuurkorven in naam van 'gezelligheid'

Binnenlandnov 03 2023, 21:00
Daar gaan we weer! In een typische vertoning van doorgeschoten klimaatfanatisme heeft de stad Utrecht besloten om de vuurkorf en kampvuren te verbannen uit tuinen en openbare ruimtes schrijft het AD. Ja, u leest het goed: de GroenLinkse klimaatdictatuur heeft weer toegeslagen, en deze keer is uw achtertuin het slagveld.
Vanaf 2025 mogen inwoners van Utrecht geen open vuur meer stoken, een traditie die voor velen synoniem staat aan gezelligheid en samenzijn. Maar nee, volgens de groene ayatollahs van GroenLinks en de Partij voor de Dieren is een beetje houtrook de nieuwe vijand van de volksgezondheid. "Houtrook is een belangrijke bron van luchtvervuiling," predikt raadslid Rachel Heijne van GroenLinks. Alsof de Utrechtenaar bij elk vuurkorfje gelijk een halve oerwoud aan het opstoken is!
Laten we wel wezen, natuurlijk is schone lucht belangrijk, niemand wil in een smogwolk leven. Maar moet de gemiddelde Nederlander echt zijn gezellige avondje opofferen op het altaar van de milieubeweging? Het lijkt wel alsof er geen ruimte meer is voor gezond verstand. In plaats van draconische verboden, waarom niet inzetten op voorlichting en duurzame alternatieven?
Dit is weer typisch zo'n maatregel waarbij de burgerlijke vrijheden worden ingeperkt onder het mom van een groter goed. Maar wie betaalt de prijs? Juist, de gewone man en vrouw die na een lange werkweek even wil ontspannen bij een knisperend vuurtje. Het ironische is dat deze maatregel vermoedelijk weinig zal uithalen voor het wereldwijde klimaatprobleem. Het is een druppel op een gloeiende plaat, maar wel een druppel die de Utrechtenaar in zijn vrijheid aantast.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Dus daar gaat Utrecht, voorop in de mars richting de groene utopie. Maar laten we ons geen illusies maken, het is een pad geplaveid met de vrijheden van de burger. En wat is de volgende stap? Een verbod op barbecues? Op kaarslicht? Op ademhalen? Hou je vast, Nederland, want dit is nog maar het begin.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten