shutterstock 2279675251

De schandalige kartelvorming in Utrecht: BBB onterecht buitenspel gezet door GroenLinks, ChristenUnie en VVD

Politiekmei 09 2023, 16:00
De Eerste Kamerverkiezingen van maart dit jaar hebben een verrassende winnaar opgeleverd: de BoerBurgerBeweging (BBB). Maar de gevestigde partijen GroenLinks en VVD blijken het niet te kunnen verkroppen dat er een nieuwe speler is die de politieke arena betreedt en hebben de BBB in Utrecht uit de onderhandelingen gegooid. In Noord-Holland zijn GroenLinks en de BBB echter wél in staat om samen een coalitie te vormen. De vraag dringt zich op: wat is er in vredesnaam aan de hand in Utrecht?
Het lijkt er sterk op dat de reden voor deze politieke uitsluiting ligt in het feit dat de BBB kritisch is op het boerenbeleid van het kabinet en niet mee wil gaan in de klimaathysterie van GroenLinks. Deze houding lijkt nu te worden afgestraft, wat een zorgwekkende ontwikkeling is voor onze democratie. Anton Verleun, de leider van de BBB in Utrecht, verwoordt het treffend: "Het is ontzettend jammer en het lijkt alsof wij worden uitgesloten."
De hypocrisie van GroenLinks en de VVD is hierbij stuitend. In Noord-Holland zijn ze kennelijk wél in staat om over hun meningsverschillen heen te stappen en samen een coalitie te vormen. Is het dan zo moeilijk om dat ook in Utrecht te doen? Het lijkt erop dat deze partijen in Utrecht liever vasthouden aan hun eigen ideologieën en macht dan dat ze openstaan voor nieuwe ideeën en samenwerking.
Bovendien wordt met deze actie de stem van de kiezers volledig genegeerd. De BBB heeft, als grote winnaar van de verkiezingen, een duidelijk mandaat gekregen van de bevolking om invloed uit te oefenen op het beleid in Utrecht. Door hen uit te sluiten van de onderhandelingen, negeren GroenLinks en de VVD de wil van het volk en ondermijnen ze de democratie. Dit is onacceptabel en schadelijk voor onze samenleving.
Deze politieke uitsluiting van de BBB toont aan dat sommige partijen blijkbaar niet in staat zijn om over hun eigen schaduw heen te stappen en samen te werken voor het algemeen belang. In plaats daarvan kiezen ze voor machtsspelletjes en het uitsluiten van partijen die een andere mening hebben. Hiermee wordt een gevaarlijk precedent geschapen en komt onze democratie in het gedrang.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Anton Verleun en zijn partij verdienen beter dan dit. De BBB is verkozen om hun kritische houding ten opzichte van het huidige beleid en hun bereidheid om op te komen voor de belangen van boeren en burgers. Het is ongekend dat de gevestigde partijen dit niet willen respecteren en in plaats daarvan kiezen voor uitsluiting en onverdraagzaamheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten