football ge3b840996 1920

Lionel Messi vertrekt bij PSG en tekent contract bij onbekende club in Saudi-Arabië

sportmei 09 2023, 17:00
Wereldster Lionel Messi, de 35-jarige voetballer van Paris Saint-Germain, zal komend seizoen zijn talenten vertonen in Saudi-Arabië. Messi heeft onlangs een contract getekend bij een nog onbekende club in het land. Eerder maakte Cristiano Ronaldo de overstap naar Saudi-Arabië en voetbalt nu voor Al-Nassr. Ronaldo tekende voor een astronomisch bedrag van 70 miljoen euro per jaar en kan via commerciële afspraken zelfs nog meer verdienen.
Het is opmerkelijk dat Messi nu ook de keuze heeft gemaakt om te gaan voetballen in Saudi-Arabië, vooral omdat hij nog tot eind juni onder contract staat bij PSG. Messi speelt sinds 2021 voor PSG, maar heeft tot op heden nog niet de indrukwekkende prestaties geleverd die hij jarenlang bij FC Barcelona liet zien. In Saudi-Arabië is Messi overigens geen onbekende; hij is toeristisch ambassadeur van het land en was recentelijk nog in het land voor promotie-werkzaamheden.
De harde kern van PSG is niet blij met de keuze van Messi om te vertrekken naar Saudi-Arabië. De supporters vinden dat spelers zich moeten inzetten voor de club en niet alleen moeten profiteren van hun status. Messi kreeg maandagavond nog de Laureus Award voor sportman van het jaar uitgereikt in Parijs. Hij werd in december met zijn land wereldkampioen en mocht ook de prijs voor de Argentijnse voetbalploeg mee naar huis nemen als aanvoerder van de sportploeg van het jaar.

Messi after winning Laureus award: “It’s nice to receive recognition of this type, this year I was lucky to fulfill my great dream”. ✨🇦🇷 “I went through everything, many joys with Barcelona and many sadness with the national team, but I never stopped”.

Image
57.1K
Reply
Het is nog afwachten welke club Messi precies heeft gecontracteerd en wat voor impact zijn vertrek zal hebben op PSG. Voor nu is het duidelijk dat de voetballer zich opmaakt voor een nieuw avontuur in Saudi-Arabië.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten