hamburger g1a22d94fa 1920

Mosa Meat brengt Hamburger op de markt van gekweekt rundvlees: "dit is historisch"

Binnenlandmei 09 2023, 15:00
Nederlands voedingsbedrijf Mosa Meat heeft sterrenkok Hans van Wolde met kippenvel achtergelaten na het proeven van hun kweekvleesburger. Van Wolde, die meerdere Michelinsterren verzamelde, bakte maandag een hamburger van gekweekt rundvlees tijdens de opening van een nieuwe productielocatie van Mosa Meat in Maastricht. Het Limburgse bedrijf wil honderdduizenden hamburgers per jaar gaan maken in de nieuwe vestiging. In eerste instantie is het met name "vlees" voor de Europese markt, al wordt Singapore naar verwachting het eerste land waar de kweekvleesburger daadwerkelijk verkocht mag worden.
De kweekvleesburger van Mosa Meat bestaat voor twee derde uit gekweekte spier- en vetcellen uit het laboratorium. Alle cellen zijn vermeerderd uit diercellen die als biopt uit drie glanzend bruine Limousin-koeien zijn gehaald: Rosa, Mona en Maya. Het overige derde deel van de hamburger bestaat uit soja-bestanddelen.
Van Wolde was na het proeven van de kweekvleesburger overtuigd: "Dit gaat echt de beste hamburger zijn die je ooit hebt geproefd. De rundvleessmaak hing na een uur nog in m'n mond." Hij voegde eraan toe: "Dit is historisch. We hoeven voor een hamburger straks dus geen dieren meer pijn te doen. En we hoeven geen hopen mest meer te produceren. Het is gezond, en het mooiste van alles: het komt gewoon uit Maastricht." Aldus van Wolde tegenover het AD.
Kweekvlees is al langer een hot item, begin deze eeuw kaartte Fortuyn dit in een uitzending van Businessclass, die nog wel ergens op het internet te vinden is, ook al aan. Fortuyn zag deze verandering jaren geleden al aankomen. Dit nieuws zorgt er alleen helaas ook voor dat anti-boeren partijen- en/of journalisten het nieuws aangrijpen om “de megastallen” uit te bannen. Veel mensen zijn daarnaast ook nog eens sceptisch, “Alleen het woord 'kweekvlees' houdt mij al ver uit de buurt van dit spul”. Schrijft een Twitteraar. Dit soort reacties voeren de boventoon als het gaat om het kweekvleesnieuws van Mosa Meat.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten