shutterstock 2298643563

Verbazing over uiterst sombere Dodenherdenking in Amsterdam: "Dit land is zo hard afgegleden!"

Binnenlandmei 05, 10:35
De Nationale Dodenherdenking op de Dam en de herdenking op de Waalsdorpervlakte zijn dit jaar rustig verlopen, zonder noemenswaardige verstoringen. Dat mag ook wel, aangezien de herdenking bijna net zo treurig in de uitvoering was, als tijdens de coronapandemie.
De uitvoering ervan sober en treurig, mede door het beperkte aantal mensen dat aanwezig kon zijn bij de herdenking op de Dam in Amsterdam. Op zaterdagavond verzamelden zich ongeveer 4000 mensen op de Dam om de jaarlijkse herdenking bij te wonen, waarvan ruim 2700 bezoekers en de rest genodigden. Dit aantal viel aanzienlijk lager uit dan in voorgaande jaren, waarbij er plaats was voor in totaal 10.000 deelnemers.
De oorzaak van deze lagere opkomst wordt toegeschreven aan verschillende factoren, waaronder het regenachtige weer en het nieuwe reserveringssysteem dat voor het eerst werd geïntroduceerd door het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Bezoekers moesten dit jaar online reserveren, wat mogelijk een extra drempel vormde voor sommigen. Hierdoor bleven veel gereserveerde plaatsen uiteindelijk leeg. Ook een stukje angst op verstoring, paniek en ellende zal een reden geweest zijn voor mensen om thuis te blijven.
En jawel hoor, tijdens het stiltemoment werden drie personen aangehouden door de politie, waaronder een man die een spandoek wilde ontvouwen om aandacht te vragen voor de politieke situatie in Oeganda. LOL! Oeganda?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Ook werd een 24-jarige man uit Nijmegen aangehouden vanwege dreigende uitlatingen op sociale media, waarin hij aangaf de orde te willen verstoren op de Dam. Ondanks deze incidenten en de lagere opkomst, kijkt het Nationaal Comité 4 en 5 mei terug op een waardige en onverstoorde herdenking.
Als we Twitter erop naslaan, zijn de reacties vooral negatief te noemen. Bepaalde anti-Israël figuren zijn maar wat blij met de lage opkomst en de treurige uitvoering. Het hele conflict in het Midden-Oosten gaat ons de komende tijd nog veel plezier opleveren. Het mag dan relatief rustig zijn verlopen op 4 mei, maar je kunt erop rekenen dat het hele gedoe volgend jaar weer hetzelfde zal zijn, zo niet erger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten