archery match

Verontwaardiging over verbod op boogschieten op realistische nepdieren bij Kasteel Doorwerth

Binnenlandjun 10 2023, 12:30
In ons land vinden soms beslissingen plaats die ons met verbazing achterlaten. Zo heeft het Geldersch Landschap & Kasteelen onlangs besloten dat de jaarlijkse boogschietevenementen bij Kasteel Doorwerth niet langer op nepdieren mogen plaatsvinden. Hoewel deze dieren nep zijn en dus geen echte slachtoffers maken, zijn ze naar verluidt te realistisch. Dit heeft geleid tot zorgen dat voorbijgangers de indruk krijgen dat er daadwerkelijk op levende dieren wordt geschoten. Deze beslissing lijkt dan ook ietwat overdreven.
Tijdens het jaarlijkse evenement van de Dutch Bowhunting Clan worden wilde zwijnen, krokodillen, bizons en beren nagebootst. Het is een spectaculaire vertoning waarbij boogschutters hun vaardigheden tonen op deze imitatiebeesten. Het spreekt voor zich dat de dieren in kwestie geen echte levende wezens zijn. Het gaat hier om kunststofmodellen die er realistisch uitzien.
Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft echter gemeend dat de gelijkenis tussen de nepdieren en de echte dieren voor verwarring kan zorgen. Voorbijgangers zouden van een afstand kunnen denken dat er op levende wezens wordt geschoten, wat tot schrikreacties kan leiden. Maar laten we realistisch blijven, wie denkt er nu werkelijk dat er wilde bizons, beren en krokodillen in de Nederlandse bossen rondlopen?
Opmerkelijk genoeg is er vorig jaar slechts één klacht ingediend naar aanleiding van het evenement. De klacht luidde dat de bizons en beren al geruime tijd niet meer in het Nederlandse bos voorkomen en dat krokodillen waarschijnlijk nooit deel hebben uitgemaakt van onze lokale fauna.
Het Geldersch Landschap & Kasteelen heeft aangegeven dat boogschieten op nepdieren die geen bestaande diersoorten voorstellen nog wel is toegestaan. Dus als je eenhoorns, draken of andere fantasiebeesten als doelwit gebruikt, is dat geen probleem. Hoewel dit ongetwijfeld een creatieve oplossing is, kan men zich afvragen of dit misschien als kwetsend wordt ervaren door de jongere bezoekers.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten