dijkhoff bier

Verwachte horecatrend voor 2023: Cafés verruilen Nederlands bier voor goedkoper Duits bier

Binnenlandjan 02 2023, 12:00
Er lijkt een nieuwe trend op komst te zijn in Nederlandse cafés. Steeds meer caféhouders zullen naar verwachting Duits bier gaan verkopen in plaats van Nederlands bier, omdat dit bier goedkoper is. Volgens de richtprijs zal Nederlands bier vanaf januari 3,25 euro gaan kosten, terwijl Duits bier verkocht kan worden voor 2,25 euro.
Café-eigenaren Anke en Johan Wijdeven van café De Nachtegaal in Uden stapten per 1 januari over van biermerk. In dit café stroomt er geen Heineken meer uit de tap, maar Zachte Premium, gebrouwen in het Duitse Allersheim. "Het is een stuk goedkoper en dat zorgt ervoor dat we eigenlijk alleen maar complimenten krijgen", zegt Anke opgewekt tegen Omroep Brabant.
Deze trend is te wijten aan de stijgende prijzen van Nederlands bier. Bierbrouwer Heineken heeft afgelopen jaar al twee keer de prijzen verhoogd en heeft aangekondigd dat er na de jaarwisseling opnieuw een forse prijsstijging in het vat zit, nu van meer dan tien procent. Voor veel cafés is dit een reden om over te stappen op een ander merk.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Echter, voor veel caféeigenaren is het niet zo gemakkelijk om over te stappen naar een ander merk, omdat zij vaak een pand huren van een brouwerij en daarom langlopende afspraken hebben met bierbrouwers. Het is dus afwachten of deze trend zich ook daadwerkelijk zal voordoen. Desondanks is het duidelijk dat de stijgende prijzen van Nederlands bier een belangrijke factor zullen zijn in de keuzes die cafés maken voor hun bierassortiment.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten