Wierd Duk gaat los op ranzige situatie in Nederland: 'Visserij kapot, boeren weggesaneerd, ouderen verkleumen in hun huizen'

Wierd Duk gaat los op ranzige situatie in Nederland: 'Visserij kapot, boeren weggesaneerd, ouderen verkleumen in hun huizen'

Binnenlandjan 02, 13:00
Het is een schokkende constatering die journalist Wierd Duk op Twitter heeft gemaakt: "Visserij kapot, boeren weggesaneerd, ouderen verkleumen in hun huizen, jongeren kunnen geen woning vinden, de grenzen staan open, de inflatie is ongekend, onze kinderen komen als halve analfabeten van school. Maar dit is vast een populistische tweet." Helaas, inderdaad, dit is het Nederland van Mark Rutte. Kotsmisselijk word je ervan.
Sinds het aantreden van Rutte voor zijn eerste kabinet in 2010 is de situatie in ons land dramatisch verslechterd. De inflatie is extreem hoog, de energieprijzen zijn schier onbetaalbaar geworden. Ouderen durven de verwarming zelfs niet aan te zetten uit angst dat ze de rekening niet kunnen betalen.
Jongeren staan te kijken naar een onbetaalbare huizenmarkt, terwijl onze grenzen wijd open staan voor iedereen die maar wil binnenkomen. Dus ja, deze samenvatting van Wierd Duk is helemaal juist:
En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kwaliteit van onderwijs. Onze kinderen komen als halve analfabeten van school, zegt Duk terecht, wat een schande is voor een land dat zichzelf altijd heeft gezien als een kenniseconomie. De visserij en de boeren, de ruggengraat van onze economie, zijn kapotgemaakt door beleid dat gericht is op de belangen van grote bedrijven in plaats van het behoud van onze leefomgeving en traditionele bedrijven.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat Duk helemaal gelijk heeft. De situatie in Nederland is veel slechter geworden onder het beleid van Mark Rutte en zijn kabinetten. Iedereen die zich daar aan mee heeft gewerkt moet zich kapotschamen.
Maar goed. Dat gaan ze natuurlijk niet doen. Want deze mensen vinden het he-le-maal oké dat alles en iedereen gesloopt wordt in ons land. Het is de bedoeling, zelfs, want dat moet als we die demonische WEF-agenda willen implementeren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten