17165681446 d11a8a91e7 c

Verwarde man (52) zaait chaos op Rotterdam Airport: Slagbomen geramd, landingsbaan bestormd

Binnenlanddec 28 2023, 12:00
In wat lijkt op een scène uit een actiefilm, zorgde een 52-jarige waaghals voor opschudding op Rotterdam The Hague Airport. Deze gek ramde met zijn auto slagbomen en een toegangshek, en besloot daarna een sprintje te trekken over de landingsbaan. Een verwarde daad? Of een mislukte poging tot iets veel groters? De Koninklijke Marechaussee moest een flinke zoekslag maken om de verwarde man op te sporen en in de boeien te slaan schrijft het AD.
Ruben Verbunt van de Marechaussee, verbaasd en onthutst, omschrijft het incident als bizar. Zijn collega's vonden een verlaten auto, airbags uitgeklapt, maar geen bestuurder te bekennen. Deze was namelijk druk bezig met zijn eigen versie van 'Die Hard', door over de landingsbaan te rennen, net nadat het laatste vliegtuig van de dag was geland. Rennen over een luchthaventerrein is natuurlijk niet zonder risico's.
Wat bezielt een man om tot zo'n waanzinnige actie over te gaan? Was het een daad van pure verwarring, of schuilde er een duisterder motief achter deze chaos? De marechaussee sluit een terroristische actie uit, maar moet nog graven naar de ware reden achter deze krankzinnige onderneming. "Zodra de man uit het ziekenhuis ontslagen is, pakken we het onderzoek naar het motief op”, meldt Verbunt.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In een tijd waarin onze luchthavens al onder hoogspanning staan, voegt dit incident een extra laag van onrust toe. Is onze veiligheid nog wel gewaarborgd, als een enkele man zoveel tumult kan veroorzaken? Dit voorval roept om een strengere beveiliging en een grondige evaluatie van onze procedures. Want wie garandeert dat de volgende 'verwarde man' niet een verborgen terrorist is met een veel gruwelijker plan? Rotterdam Airport, eens een bastion van veiligheid, lijkt nu een toneel voor de absurditeiten van een verontruste samenleving. Na gisteravond is wel gebleken dat het vliegveld geen onneembare vesting is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten