shutterstock 1847575498

Walgelijk! Kansloze pubers verspreiden wanstaltige 'bangalijst' op middelbare school in Utrecht

Binnenlandjun 13, 8:00
Het Leidsche Rijn College (LRC) in Utrecht is diep geschokt nadat een zogeheten 'bangalijst' de ronde deed onder zijn leerlingen. De lijst, die via WhatsApp werd verspreid, bevatte pasfoto's van achttien leerlingen, voorzien van persoonsgegevens, negatieve beoordelingen van hun uiterlijk en beschrijvingen van seksueel getinte handelingen. De schoolleiding heeft aangifte gedaan bij de politie en een melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens.
Het LRC werd op de hoogte gebracht van deze lijst door enkele alerte leerlingen. De school wist te achterhalen wie de lijst had opgesteld en heeft deze sancties opgelegd. In eerste instantie leek de lijst minder ernstig en besloot de school het er maar bij te laten zitten. Na nader onderzoek en nieuwe informatie bleek de inhoud ernstiger dan aanvankelijk gedacht, wat leidde tot de beslissing om alsnog aangifte te doen.
In een poging om de impact op de betrokken leerlingen te minimaliseren, is het LRC met alle slachtoffers van de lijst in gesprek gegaan. Deze gesprekken zijn bedoeld om te informeren, maar vooral om te bepalen of er aanvullende zorg nodig is. De school biedt ondersteuning aan voor leerlingen die dat nodig hebben en roept ouders op om met hun kinderen in gesprek te gaan over de ernst van dit soort incidenten.
Het incident heeft ook geleid tot tijdelijke schorsingen. Drie leerlingen zijn gestraft voor hun betrokkenheid bij de verspreiding van de lijst. Twee van hen hebben een “time-out” van twee dagen gekregen en mochten inmiddels weer naar school. De derde leerling zit nog thuis na een schorsing van vijf dagen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is knettergestoord dat dit soort tuig er vanaf komt met een aantal dagen schorsing. Lekker thuis relaxen terwijl je medeleerlingen voor het leven zijn beschadigd. De slappe houding van de school – die pas na meerdere signalen actie ondernam –l vindt het nu een goed idee om gezellige activiteiten op touw te zetten en gesprekken met leerlingen aan te gaan om hen bewust te maken van de gevolgen van het maken en verspreiden van een bangalijst. Nou, dat zal ze leren!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten