Kijk! Moedige Candace Owens staat PAL op 'Christus is Koning'

Mediajun 13, 9:00
De heldhaftige Amerikaanse opiniemaakster Candace Owens heeft in een interview met Piers Morgan duidelijk gemaakt dat ze geen stap terugdoet, ook niet nu ze onterecht beschuldigd wordt van "antisemitisme." Owens werd weggestuurd bij The Daily Wire, van de conservatieve Joodse opiniemaker Ben Shapiro. Naderhand werd ze buitengewoon fel bekritiseerd, en op buitengewoon gemene wijze. De mensen bij TDW zetten haar namelijk weg als een antisemiet.
In het gesprek vroeg Morgan aan Owens waarom ze ontslagen werd bij TDW. Ze was immers één van de meest invloedrijke conservatieve opiniemakers van Amerika - en daarmee van de hele wereld. Daarop speelde hij clips af van TDW-mensen die haar wegzetten als een antisemiet. Als een Jodenhater.
Waarom? Omdat zij de term "Christus is Koning" gebruikte. Dit onder meer naar aanleiding van een offensief van Christendomhaters die het opeens illegaal wilden maken om 'Christus is Koning' te roepen omdat dit 'Jodenhaat' zou zijn. Joden nemen daar namelijk aanstoot aan.
Owens liet zich daar niet door onderdrukken - en juist doordat mensen de frase wilden verbannen vond ze het belangrijk om die term wél te gebruiken. Dat deed ze niet direct tegen Joden zelf. Maar ze liet zich ook niet de mond snoeren door mensen die vonden dat ze die term helemaal nooit mag gebruiken. Als Christen kun je je daar immers niet de mond over laten snoeren.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
In het gesprek met Morgan gaf Owens heel kalm aan waarom ze die term toentertijd gebruikte. Dat deed ze bij een bijbelcitaat... en ze citeerde de Bijbel omdat Shapiro publiekelijk en privé achter haar aanging, waardoor veel journalisten graag "reacties" van haar wilde. Dit was stressvol voor haar. En dus citeerde ze een Bijbelvers waarmee ze eigenlijk wilde aangeven dat de journalisten haar lastigvielen omdat ze meer clicks en dus meer geld wilden. "Christus is Koning voegde ik toe," aldus Owens, "omdat ik duidelijk wilde maken dat Hij koning van mijn hart is en ik dus vrede had."
Hoe je het ook precies wil spinnen, Owens' uitleg van wat er gebeurde bij TDW en met name over de lastercampagne die ze te verduren kreeg omdat ze Israël waagde te bekritiseren, is heel helder. Dat dit haar een canceling opleverde is natuurlijk wanstaltig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten