51992379151 ffe2fcb980 c

Weer mislukte poging Extinction Rebellion om iets voor elkaar te krijgen, politie pakt 76 demonstranten op

Binnenlandmei 24 2022, 18:57
De politie heeft vandaag 76 demonstranten aangehouden bij een klimaatactie in het centrum van Rotterdam. Klimaatactivisten van Extinction Rebellion blokkeerden weer eens verkeer en lijmden zichzelf vast aan de grond.
Wat moet het vermoeiend zijn als politieagent om je met dit soort kneusjes bezig te moeten houden. Één groepje klimaatkleuters zat automobilisten te treiteren door het verkeer op het Weena te blokkeren. Een ander groepje voerde actie op de Maasvlakte.
Die mafkezen hadden zich vastgeketend aan een industriële spoorlijn, in de hoop het spoorvervoer van steenkool voor Europees Massagoed Overslagbedrijf (EMO) te blokkeren. De steenkoolcentrale kon echter onverstoord doorgaan, meldt Onyx Power via NU.nl.
Het is werkelijk te triest voor woorden dat dit soort klimaatactivisten nooit iets voor elkaar weten te krijgen en eigenlijk alleen maar in het nieuws komen door faalacties. Zelf zien ze dat natuurlijk weer als 'bewustwording creëren' maar het enige waar men zich bewust van wordt is hoe sneu dit soort types zijn.
Ga maar aandacht vragen op een manier waarbij bedrijven en rijdend verkeer geen last hebben van dit geouwehoer, want dit creëert alleen maar tegenstanders. Of zijn ze misschien in de veronderstelling dat de mensen thuis door dit soort taferelen geïnspireerd raken? Dan ben je echt helemaal de weg kwijt.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Misschien wordt het eens tijd om de maatschappelijke kosten die gemaakt worden met het opbreken van dit soort debiele acties bij de activisten komen te liggen. De politie is er een halve dag druk mee, vooral als die mafkezen zich aan de grond vastlijmen. Straten moeten weer schoongemaakt worden omdat deze figuren weer met nepbloed hebben lopen spuiten. Zo is er altijd wel wat. Of laat ze het zelf schoonmaken, óók prima!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten