51992379151 ffe2fcb980 c

Kinderachtige milieuactivisten Extinction Rebellion verstoorden aandeelhouders-vergadering ING

Politiekapr 25 2022, 18:46
De klimaat- en milieuclub Extinction Rebellion denkt nog altijd zieltjes te kunnen winnen door zo kinderachtig mogelijk te doen tijdens hun protestacties. Dit keer waren de aandeelhouders van ING aan de beurt.
De oelewappers van Extinction Rebellion protesteerden vanmiddag bijeen aandeelhoudersvergadering van ING. Leden van de linksextremistische klimaatclub hadden aandelen gekocht waardoor ze toegang hadden tot de vergadering op het hoofdkantoor van de bank.
Dat verliep precies zoals je kunt verwachten van zo'n club. De vergadering was nog maar een kwartier bezig of de linkse deugkneusjes begonnen al op hun alarmfluitjes te blazen en de boel te ontregelen met protestborden. Ze kregen een waarschuwen, negeerden die, en werden het pand uitgezet. Daarna kon de vergadering weer gewoon doorgaan.
Wat de leden van Extinction Rebellion waarschijnlijk als een succesvolle actie beschouwden, wordt door de mensen die zij van hun gelijk proberen te overtuigen alleen maar gezien als kinderachtig en ineffectief. Want laten we eerlijk wezen, wie wordt er nou door dit soort lui aangespoord om zich te gaan verdiepen in klimaatproblematiek, laat staan zich geroepen voelen om er wat aan te gaan doen?
Er kwamen tijdens het vragenrondje van de vergadering wel wat vragen over hoe ING zich wil gaan inzetten om minder te investeren in fossiele energiebronnen, maar die aandeelhouders weten ook wel hoe de vork in de steel zit. De bank heeft nog lopende investeringen in olie, kolen en gas omdat die rendabel zijn. Alternatieve energiebronnen komen nog maar net op, waardoor het risico hoog is en het rendement redelijk laag. Het loont gewoon (nog) niet om er in dit stadium in te investeren, zegt bestuursvoorzitter Steven van Rijswijk van de ING volgens RTL Nieuws.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Bij Extinction Rebellion willen ze dat soort dingen natuurlijk helemaal niet horen. Die komen niet verder dan aanhoudend gekrijs en gemekker over dat ánderen meer moeten doen om de planeet te redden. Zij zijn er alleen voor het creëren van bewustwording!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten