shutterstock 2146138037

Links in paniek! Elon Musk koopt Twitter: "Ik weet niet wat te doen?!"

Cultuurapr 26 2022, 9:18
Het is zover! Elon Musk is er in geslaagd Twitter over te nemen. Het bod van rond de 45 miljard dollar kon tóch niet afgewezen door de Raad van Bestuur van de sociale mediagigant. En dus is Twitter van hém. Het gevolg? Linkse Woke-gekken draaien helemaal door. Dit omdat Musk heeft beloofd de vrijheid van meningsuiting voorop te stellen. Ja, dat lees je goed. Het feit dat hij minder censuur en meer vrijheid wil zorgt voor paniek bij links.
Nu hij de deal om Twitter over te nemen daadwerkelijk heeft gesloten laat links zich van haar ware stalinistische kant zien. Want ze raken daar helemaal in paniek. Belangrijke Woke-opinionados hebben hun account verwijderd, andere Wokers dreigen hetzelfde te doen, en Woke-Twitter-werknemers lekken allerlei klachten naar de media.
Zie hier een bericht van Addison Howenstine, software engineer bij Twitter. Deze gek schreef toen Musk een aandeel van 9,2% in Twitter had gekocht dat dit "heel slecht" is, "dat het vast nog erger gaat worden" en "potentieel gevaarlijk voor democratie voor de wereld."

Censuur

Musk had twee algemene vormen van kritiek op Twitter de afgelopen jaren. De eerste kritiek: technisch kon het duizendmaal beter. Om maar iets te noemen: er zou een 'edit button' moeten komen zodat mensen hun tweet kunnen wijzigen als ze per ongeluk een schrijffout hebben gemaakt.
De tweede kritiek die hij had was en is dat Twitter veel te veel censureert. Hij noemt zichzelf een "free speech absolutist." Ja, Twitter moet natuurlijk iets doen aan uitspraken die in strijd met de wet zijn, maar voor de rest moeten mensen kunnen zeggen wat ze denken, vinden, voelen, en wíllen.
En daar zit 'm de kneep. Dát is waarom mannen als Howenstine en Shaun King (1 miljoen volgers tot hij zijn account vannacht verwijderde) doordraaien. Zij willen namelijk dat er op grote schaal gecensureerd wordt. Conservatieven, nationalisten en libertariërs moeten aan banden gelegd worden. Deze mensen willen een wereld waarin Woke-Deug-Gekkies de hele conversatie domineren, en waarin mensen die er anders over denken het zwijgen wordt opgelegd. Vervolgens hebben ze de euvele moed dat stalinistische systeem "democratisch" te noemen.

"Ik moet overgeven!"

Het gevolg is dus dat je totale paniek zit in Woke-kringen. Mainstream media hebben natuurlijk contacten bij Twitter, waar 99% (letterlijk!) van de werknemers op de Democratische partij stemt en dus knetterlinks is. "Het is absoluut een gekkenhuis," lekken die mensen aan de media. "Ik heb het gevoeld at ik moet overgeven. Ik wil echt niet werken voor een bedrijf dat bezit is van Elon Musk!"
Let wel, Elon Musk gelooft in het hele klimaatverhaal en heeft zelfs het grootste bedrijf dat specifiek is opgezet met het idee om klimaatverandering tegen te gaan. Ook op andere gebieden is hij best links. Alleen is hij een free speech absolutist en doet hij niet mee met de Woke-gekte. Dat is alles dat nodig is om het te veranderen in De Duivel.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

"Ik heb het gevoel dat hij een koppig kind is dat ons trollt," wordt er gehuild. "Hij weet niets van ons beleid... laten we mensen nu dan alles maar gewoon zeggen?" Goh, jeetje. Dat is wel heel eng inderdaad: geen censuur. Brr!
"Ik weet niet wat ik moet doen," huilen de linkse Twitter-werknemers ook nog. "Een deel van mijn werk is dat ik "de toxiciteit" volg in Trends... ik weet niet wat hiervan de impact gaat zijn op mijn werk. Ik wil mijn baan niet verliezen." Vervolgens zegt deze persoon dat hij/zij/het "kapot" is en "wenste dat ik er een genuanceerde visie op heb, maar ik ben gewoon doodsbang en diep verdrietig."

#Winning

Dit is natuurlijk ontzettend veelzeggend over die hele linkse Deug-Woke-beweging. Ze huilen werken tranen met tuiten omdat andersdenkenden hun mening mogen delen zonder dat ze daar voor bestraft worden. En deze vrijheid noemen ze dan vervolgens "een aanval op de democratie."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Of alles zo gaat veranderen als we willen valt te zien. Ik heb goede hoop dat het in ieder geval beter wordt de komende weken een maanden. Dat had ik al, maar als je nu ziet hoe Woke-Links reageert wordt dat gevoel nogal versterkt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten