1024px Frans Klein directeur televisie NPO in 2015

Welkom in het theater! Ondernemingsraad NPO wil er zeker van zijn dat Frans Klein niet werkt

Binnenlanddec 05 2022, 9:40
Jan Dijkgraaf wist in zijn 99 woorden te melden dat programmadirecteur Frans Klein ondanks het ‘onafhankelijke onderzoek’ naar grensoverschrijdende praktijken bij De Wereld Draait Door namens de NPO toch naar een mediabeurs in Londen was gegaan. Dat is bijzonder als je op non-actief staat en tijdelijk niet mag werken voor de NPO. De ondernemingsraad vindt dit ook een vreemde gang van zaken en heeft NPO-baas Frederieke Leeflang om opheldering gevraagd. 
“Het hardnekkige gerucht gaat in Hilversum dat hij, naast zijn bezoek aan Londen, nog gewoon op kantoor zit. Hij zou gewoon aan het werk zijn. Dat lijkt ons verstandig noch wenselijk en schadelijk voor het imago van de NPO,” laat Fred Kwint voorzitter van Ondernemingsraad van de NPO weten aan Villamedia. Daarom wil de OR op korte termijn duidelijkheid van Leeflang over deze geruchten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
In dit theater van Hilversum kan alles. Je kunt blijkbaar als je op non-actief staat gewoon het media-event ‘Content London’ bezoeken op de kosten van de NPO. Namens de NPO. Gekker moet het niet worden. Of past dit perfect binnen de D66 cultuur? Het is algemeen bekend dat de NPO een D66 bolwerk is. We weten allemaal dat binnen D66 het belang van de slachtoffers niet voorop staat. Het is een kwestie van tijd dat de NPO schadevergoedingen gaat betalen om de slachtoffers van Nieuwkerk te compenseren. Zo'n schadevergoeding is natuurlijk zwijggeld. Dit hoort bij de nieuwe bestuurscultuur van 'Het Nieuwe Leiderschap' dat is geïntroduceerd door D66 leider Sigrid Kaag. Deze slechte klucht blijft in stand omdat er niks gaat veranderen in Hilversum. The show must go on!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten