windmolens

Windturbine waanzin in de Lithse Polder tussen Den Bosch en Oss: Democratische besluiten in de wind geslagen

Binnenlandapr 04 , 9:00
In de schaduw van de voortschrijdende groene waanzin staan de gemeenten Oss en Den Bosch op het punt een monumentale fout te maken: de Lithse Polder volbouwen met windturbines. Dit megalomane plan, dat al lang bekend staat als onrealistisch, heeft verrassend genoeg nauwelijks media-aandacht gekregen. Een opiniërend debat vanavond in Oss zou wel eens het kantelpunt kunnen zijn in deze saga, mits de raadsleden de moed hebben om te luisteren naar het gezond verstand van ir. Jacco van der Worp, in plaats van te buigen voor de druk van een twijfelachtige "voorkeursvariant".
''De Duurzame Polder lijkt een speelveld te worden waar democratische besluiten en vastgestelde voorwaarden omtrent geluidsoverlast en afstanden tot woningen rücksichtslos overboord worden gegooid. Als klap op de vuurpijl heeft het projectteam nog steeds geen acht geslagen op alarmerende signalen over potentiële gezondheidsschade veroorzaakt door deze gigantische ventilatoren. Van Bisfenol A tot verstikkende geluidsoverlast en ziekmakend laagfrequent geluid, de risico’s zijn legio, maar worden straal genegeerd.'' vindt FVD Oss.
FVD Oss stelt dat het negeren van het doordachte advies van Van der Worp belooft catastrofale gevolgen voor mens, dier en milieu – om nog maar te zwijgen over de financiële en energetische rendementen die in het geding zijn. Dat dit advies, onderbouwd en geverifieerd door twee gerenommeerde hoogleraren waaronder Kees de Lange, genegeerd dreigt te worden door de coalitie is een schrijnend bewijs van de kortzichtigheid en het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van deze lokale bestuurders. Helaas zien we gekkere dingen in gemeenteland.
Terwijl verschillende actiegroepen zich klaarmaken om hun stem te laten horen, belooft het een avond te worden vol debat en mogelijk confrontatie tussen de coalitie en boze inwoners. De vraag is of deze raadsleden de rug recht houden en kiezen voor de belangen van de burger, of dat zij zwichten onder de druk van een groene agenda die blind is voor de realiteit. De inwoners moeten het waarschijnlijk niet hebben van de rechte rug van het partijkartel.
Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen. 
De schandalige onderbelichting van deze kritieke kwestie door de mainstream media is een gemiste kans voor grondige journalistiek. Echter, met de raadsvergadering van vanavond om 18:30 uur, heeft iedereen de kans om zich te verdiepen in de materie en te getuigen van een moment waarop de toekomst van de Lithse Polder, en mogelijk democratische principes op het spel staat. Laten we hopen dat verstand, wetenschap en echte zorg voor deze omgeving uiteindelijk de overhand zullen hebben. Aan FVD Oss zal het waarschijnlijk niet liggen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten