unnamed

Woede en teleurstelling binnen de ChristenUnie over samenwerking met PVV in Flevoland: 'Waar zijn jullie mee bezig?'

Binnenlandjun 15 2023, 11:00
De vorming van een nieuwe coalitie in Flevoland, waarin de ChristenUnie samenwerkt met de PVV, heeft tot grote boosheid en teleurstelling geleid binnen de ChristenUnie. Leden van de partij uiten openlijk hun onvrede over deze samenwerking, die volgens hen niet strookt met de principes en waarden van de partij.

Ronduit teleurstellend dat @CUFlevoland haar plannen voor deze onzalige coalitie met de PVV doorzet. Wij zullen a.s. vrijdag na de presentatie van het coalitieakkoord in Flevoland met een uitgebreidere reactie komen.

Nederlands Dagblad
Nederlands Dagblad
@ndnl

Binnen de ChristenUnie wordt geworsteld met de op handen zijnde samenwerking met de PVV in Flevoland. Doe het de partij niet aan, zegt oud-fractievoorzitter Leen van Dijke. nd.nl/nieuws/politie…

91
Reply
Met name de ChristenUnie-jongerenafdeling spreekt zich fel uit tegen de samenwerking met de PVV. Ze benadrukken dat ze hier absoluut niet mee kunnen leven en dat het onacceptabel is dat de partij in zee gaat met de PVV. De jongerenafdeling zal wel vrezen dat deze samenwerking afbreuk doet aan het inclusieve en verbindende karakter van de ChristenUnie.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Ook het landelijk bestuur van de partij zit met de samenwerking in de maag. Het wordt gezien als een controversiële stap die de reputatie van de partij kan schaden. Bas de Groot, oud-lijsttrekker van de ChristenUnie in Amsterdam, heeft zelfs besloten zijn lidmaatschap op te zeggen vanwege de coalitie met de PVV in Flevoland. Lachwekkend dat zo'n persoon gelijk wegloopt als het moeilijk wordt. Ontzettend hypocriet van deze CU'er, waar de C al zeer lang totaal verloren is en de ChristenUnie in Den Haag in een coalitie zit met partijen als D66 en VVD, die lijnrecht tegenover vele normen en waarden van de ChristenUnie staan, maar dat is geen probleem. Nee ze zoeken gewoon een antidemocratische stok om mee te slaan.  
De kritiek richt zich met name op de standpunten en retoriek van de PVV, die vaak als polariserend en uitsluitend worden ervaren. De ChristenUnie wil juist bekend staan om haar nadruk op rentmeesterschap, naastenliefde en het verbinden van verschillende groepen in de samenleving. Het uitsluiten van democratisch gekozen partijen werkt natuurlijk erg verbindend.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Binnen de ChristenUnie wordt er opgeroepen tot heroverweging van de coalitievorming in Flevoland. Het is duidelijk dat er diepe verdeeldheid heerst over deze kwestie en dat de samenwerking met de PVV niet breed gedragen wordt binnen de partij. De principiële bezwaren tegen deze coalitie zijn groot en de vraag "Waar zijn jullie mee bezig?" wordt luidkeels gesteld. Het is bizar dat deze vraag nu de onderhandelingen bijna succesvol zijn voltooid pas wordt gesteld. Het klinkt een beetje als mosterd na de maaltijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten