640px Efteling Roodkapje

´Woke-cultuur´ breidt zich verder uit: Ook De Efteling gaat voortaan genderneutraal door het leven

Binnenlandfeb 16 2022, 22:50
De Efteling gaat voortaan genderneutraal door het leven. Het attractiepark heeft afscheid genomen van de termen 'gastheer' en 'gastvrouw'. Na het aanpassen van de zogenaamde 'racistische' attractie Carnaval Festival en het verwijderen van de vermeende racistische attractie Monsieur Cannibale mag De Efteling zich nu officieus 'woke' noemen.
Pretparkblog Looopings schrijft dat De Efteling op advies van een extern bureau heeft besloten om mannen en vrouwen voortaan niet meer op hun gender aan te spreken.
Tegenwoordig worden de mannelijke en vrouwelijke medewerkers van het attractiepark in Kaatsheuvel simpelweg 'medewerkers' genoemd. De Efteling zegt zelf dat de verandering niets te maken heeft met het aanspreken van non-binaire personen. Maar de vermeende racistische attractie Monsieur Cannibale werd zogenaamd ook niet weggehaald omdat deze racistisch zou zijn. Wat dat betreft is het statement van De Efteling niet erg geloofwaardig.
Zelf geeft het park de lezing dat het hanteren van de term 'medewerker' duidelijker zou zijn voor de buitenwereld. Alsof de buitenwereld het verschil tussen mannen en vrouwen niet zou snappen...
Het pretparkblog weet tevens te melden dat De Efteling tegenwoordig bijna alleen nog maar het woord 'collega' gebruikt in vacatures. Volgens een woordvoerder van De Efteling heeft dat er mee te maken dat het attractiepark zich slechts wil presenteren als een goede werkgever. "We laten zien dat plezier voorop staat en we samen de klus willen klaren, waarvoor we dus collega's zoeken."
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Allemaal leuk en aardig, maar wat zal de volgende stap van De Efteling worden? Welke sprookjes zullen ze aanpassen naar het recente woke-normatief? Welke attracties moeten er nog meer vrezen voor sloop of ombouw? Hoewel, dat laatste mag je natuurlijk ook niet meer zeggen. In woke-taal spreken we immers van 'transformatie'.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten