20211103 Tweede Kamer debat over corona 062

Geert Wilders pakt 'engerd' Sjoerd Sjoerdsma aan: 'Orban heeft meer integriteit in zijn pink dan heel D66 bij elkaar!'

Politiekfeb 17 2022, 9:08
Geert Wilders vindt het volkomen onacceptabel dat D66-Tweede Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma (inderdaad, de man met weinig creatieve ouders) eist dat Hongarije en Polen bestraft worden omdat ze - SCHOK! - conservatief durven te zijn. "Hé engers," schrijft hij op Twitter aan Sjoerdsma, "Orban heeft in zijn pink meer integriteit dan heel D66 bij elkaar."
Sjoerd Sjoerdsma van D66 was gisteren maar wat verheugd dat het Europees Hof van Justitie besloten heeft dat de Europese Commissie Polen en Hongarije mag bestraffen. Dit omdat zij zogenaamd "de rechtsstaat aantasten." Het is natuurlijk hypocriet tot op het bot van Sjoerdsma gezien het feit dat zijn partij deel uitmaakt van een coalitie die de rechtsstaat in eigen land heeft afgeschaft. Maar ja, zo opereren D66'ers nu eenmaal.
"Tijd om onmiddellijk het rechtsstaatmechanisme in te zetten tegen Hongarije en Polen," aldus Sjoerdsma. "Geen Nederlands belastinggeld naar de herverkiezingscampagne van Orban!"

Wilders pakt Sjoerdsma aan en verdedigt Orban

PVV-leider Geert Wilders heeft daar nu fel op gereageerd. "Hé engerd van een Sjoerd Sjoerdsma," schrijft Wilders op Twitter. "Orban heeft in zijn pink meer integriteit dan heel D66 bij elkaar."
Want ja, zoals Wilders vervolgens duidelijk maakt is er nogal wat bewijs dat ónze regering juist in strijd met de rechtsstaat handelt. En dan niet één keertje, per ongeluk, maar systematisch en bewust.
"In Hongarije geen toeslagenschandaal," schrijft Wilders, "geen strafrechtelijke vervolging van de oppositieleider en geen corrupt handjeklap om een incompetente Kamervoorzitter te benoemen. Nu jij weer."
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1494030209066180608
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De hypocrisie van D66 is stuitend, maar natuurlijk is dat omdat het helemaal niet om de rechtsstaat gaat. Het probleem is dat Orban een conservatieve leider is. Tegen dat soort politici is in de ogen van het radicaal-progressieve D66 álles geoorloofd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten