Zaak ''De Haagse corruptieaffaire'' inhoudelijk vandaag van start: Sterkte Richard!

Zaak ''De Haagse corruptieaffaire'' inhoudelijk vandaag van start: Sterkte Richard!

De strafzaak tegen de leider van de grootste partij in de stad Den Haag, Richard de Mos, en zeven andere verdachten is vandaag eindelijk inhoudelijk van start gegaan in de rechtbank in Rotterdam. De verdachten worden beschuldigd van corruptie, omkoping en deelname aan twee criminele organisaties tijdens hun periode als wethouders in Den Haag in 2018 en 2019.

Een autobus vol Hart voor Den Haag-supporters heeft vanmorgen de rechtbank bereikt om hun leider moreel te steunen. De zaak, die in de media bekendstaat als de Haagse corruptieaffaire, heeft al ruim drie jaar en drie maanden aangesleept voordat de inhoudelijke behandeling van start ging.

Politicus Geert Wilders heeft zijn steun uitgesproken voor Richard de Mos via Twitter, waarin hij de vervolging omschreef als een "heksenjacht". Je kunt inderdaad van een heksenjacht spreken omdat er de laatste dagen veel details van het strafdossier zijn gelekt naar de mainstream media. De Mos is daardoor al bij voorbaat veroordeeld door trial by media.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het Openbaar Ministerie gaat er alles aan doen om de verdachten te veroordelen, onze verwachting is dat De Mos uiteindelijk niet veroordeeld zal worden voor corruptie. De zaak zal de komende weken worden behandeld en het is nog onduidelijk wanneer een uitspraak zal worden verwacht.

Natuurlijk zit er een luchtje aan deze zaak. De Mos en zijn partij speelde het spel niet mee met het partijkartel, daardoor passen ze niet in het kartelstraatje. Daarom worden ze een pootje gelicht en moet barbertje hangen. Het is een politieke afrekening. Richard de Mos veel sterkte!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer