shutterstock 1327318049

ZUM KOTZEN! Vrijheid lonkt voor levenslang veroordeelde moordenaars

Binnenlandmrt 07 , 16:00
In wat lijkt op een plot uit een dystopische roman, lonkt de 'vrijheid' voor negen tot levenslang veroordeelde moordenaars schrijft de Telegraaf. Jawel, u leest het goed. Deze criminelen, die de maatschappij de meest onvoorstelbare gruweldaden hebben aangedaan, krijgen nu de kans om weer tussen ons, de brave burgers, te lopen. En alsof dat nog niet genoeg is, dit aantal zal alleen maar groeien dankzij de toename van levenslange straffen na 2000. Maar moeten we hier nou echt zo blij mee zijn?
Laat ons eens inzoomen op één van deze gedetineerden, Jan 'Het monster van Assen' S., een man wiens misdaden zo gruwelijk zijn dat ze nauwelijks te bevatten zijn. Deze 'man', die het leven van de zevenjarige Chanel-Naomi Eleveld op een brute wijze beëindigde, zou nu zomaar weer de kans krijgen om zijn voeten op vrije grond te zetten. Hoe kan het dat een maatschappij die rechtvaardigheid en veiligheid zou moeten waarborgen, überhaupt overweegt om zo iemand weer vrij te laten?
Het is tekenend voor de huidige staat van ons rechtssysteem en de verontrustende trend van 're-integratie' boven gerechtigheid. Het Adviescollege Levenslanggestraften en de minister van Justitie lijken te vergeten dat er zoiets bestaat als onherstelbare schade en onvergeeflijke daden. De nabestaanden van de slachtoffers worden opnieuw gekweld, ditmaal door het vooruitzicht dat de moordenaar van hun dierbaren weer vrij rond kan lopen.
De roep om vrijheid voor deze levenslanggestraften is een klap in het gezicht van elk slachtoffer en hun nabestaanden. Het ondermijnt het fundament van onze rechtstaat en spot met het concept van levenslange straf. Waarom wordt de veiligheid van de burger niet meer als hoogste prioriteit gezien? Sinds wanneer geven we meer om de rechten van moordenaars dan om de veiligheid en gerechtigheid voor de slachtoffers en hun families?
Voor de fijnproevers die geloven in kwaliteit en duurzaamheid, presenteert DDS in alliantie met Nederlandse boeren en het initiatief van Thierry Baudet en Gideon van Meijeren, de EerlijkEten Vleesbox. Elk stuk vlees, zorgvuldig geselecteerd en vers van de boer, belooft een ongekende smaakervaring die je nergens anders vindt. Dit is je kans om niet alleen te genieten van topkwaliteit vlees maar ook DDS te steunen. Maak vandaag nog de switch naar echt, eerlijk eten. Bestel je Vleesbox via onze exclusieve link. Eet eerlijk, proef het verschil!
Het wordt hoog tijd dat we deze gevaarlijke trend een halt toeroepen en ons realiseren dat sommige daden zo verwerpelijk zijn dat ze elke kans op vrijheid onmogelijk maken. De maatschappij verdient bescherming tegen deze 'monsters', en het rechtssysteem moet deze bescherming garanderen, niet ondermijnen. Levenslang moet levenslang blijven, punt uit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten