on npo 2

De NPO's schandalige oorlogsverklaring aan Ongehoord Nederland: een farce van formaat

Politiekmrt 07 , 17:00
Het is werkelijk onthutsend, die groteske farce die zich momenteel afspeelt binnen de muren van het NPO-bestuur. Ja, dames en heren, het bewijs is er weer: de NPO, onder de "bezielende" leiding van Frederieke Leeflang en Paul Doop, heeft opnieuw haar ware, intolerante gezicht getoond in de strijd tegen Ongehoord Nederland (ON!). In een actie die alleen maar beschreven kan worden als een regelrechte aanval op de vrije pers en de democratische waarden die ons land zogenaamd hoog in het vaandel draagt, blijkt de NPO nog altijd vastberaden om ON! op elke mogelijke manier dwars te zitten.
Voorzitter Arnold Karskens, strijder voor mediavrijheid en het ongefilterde geluid, heeft met heldere en ondubbelzinnige woorden de schandalige situatie uiteengezet. ON!, de omroep die durft te zeggen wat Nederland denkt, wordt systematisch aan de zijlijn geschoven. Geen avondzendtijd, geen lineaire radioprogramma's - het is alsof de NPO zich in bizarre bochten wringt om maar te voorkomen dat het ongehoorde geluid de Nederlandse huiskamers bereikt. Dit terwijl uit peilingen blijkt dat maar liefst een derde van de bevolking achter ON! staat. Een derde! En toch, deze onbetrouwbare NPO-kliek weigert ON! te behandelen als een normale aspirant-omroep.
Laten we het ook even hebben over die 272.048 euro aan sancties die de NPO heeft durven opleggen, een bedrag dat ON! nu terecht terugvraagt. Sancties gebaseerd op drijfzand, zoals zelfs de staatssecretaris van OCW moest toegeven. Er is geen juridische basis, geen schijn van rechtvaardigheid in deze beslissingen. En toch, in plaats van zich te schamen en te buigen voor de realiteit, blijft de NPO arrogant proberen toezicht te houden op journalistieke kwaliteitseisen die ver buiten haar bevoegdheid liggen.
Dit alles is meer dan een kwestie van oneerlijke behandeling; het is een flagrante poging om een stem die afwijkt van het linkse mediakoor het zwijgen op te leggen. De NPO, in haar ivoren toren, lijkt te denken dat zij de hoeder is van wat de Nederlandse burger mag horen en zien. Hoe durven ze? In een tijd waarin de roep om diversiteit en inclusiviteit luider klinkt dan ooit, kiest de NPO ervoor om een significant deel van de bevolking te negeren.
Dus, aan de machthebbers van de NPO: schaam jullie. Schaam jullie voor deze kleingeestige, dictatoriale houding ten opzichte van een omroep die niets anders doet dan de ongehoorde stemmen een podium geven. Het is hoog tijd dat jullie jullie verantwoordelijkheid nemen en de Nederlandse samenleving dienen zoals het hoort: door een eerlijk en onbevooroordeeld mediaveld te creëren.
In een land waar vrije pers een van de pijlers van de democratie zou moeten zijn, is het gedrag van de NPO niet alleen teleurstellend, het is ronduit gevaarlijk. Het wordt tijd dat de NPO stopt met deze belachelijke kruistocht tegen ON! en begint met het respecteren van de journalistieke diversiteit die essentieel is voor een gezonde democratie. Het Nederlandse volk verdient beter. Het verdient een media-landschap dat rijk is aan verschillende perspectieven, niet een dat gedomineerd wordt door een zelfvoldane elite die denkt te kunnen bepalen wat wel en niet gehoord mag worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten