red bull the joker 2

ONRUST gaat DOOR bij Red Bull: Vrouwelijk teamlid op 'non-actief' gesteld door teambaas Horner

sportmrt 07 , 15:00
Een teamlid van het Formule 1 team van Red Bull, een vrouw, is "op non-actief" gezet na klachten over teambaas Christian Horner. Hoewel zij haar salaris behoudt, is haar de toegang tot het kantoor en de Grand Prix van Saoedi-Arabië, die deze zaterdag plaatsvindt, ontzegd. Deze maatregel volgt kort op de verspreiding van bewijsmateriaal door een anonieme bron, gericht aan alle teambazen van de Formule 1, de leiding van de FIA, en autosportjournalisten, met als inhoud screenshots en foto's die vermeend wangedrag van Horner jegens de vrouw aantonen.
Tegelijkertijd is er een conflict aan het licht gekomen tussen Horner en Jos Verstappen, de vader van Red Bull's stercoureur Max Verstappen. Jos Verstappen heeft in interviews aangegeven dat Horner moet vertrekken om escalatie binnen het team te voorkomen. Desondanks lijkt Horner niet van plan zijn positie op te geven en wordt hij naar verluidt gesteund door de Thaise grootaandeelhouder Chalerm Yoovidhya, die 51 procent van de aandelen bezit.
Daarentegen zou de Oostenrijkse tak van het bedrijf, eigenaar van de overige 49 procent van de aandelen, voorstander zijn van Horners vertrek. Dit conflict binnen het team wordt verder gecompliceerd door de goede relatie tussen Horner en Yoovidhya, en tussen Verstappen en de Oostenrijkse CEO en de familie achter de oprichting van Red Bull.
Deze ontwikkelingen leggen spanningen bloot binnen het Formule 1 team van Red Bull, waarbij interne conflicten en beschuldigingen van ongepast gedrag de samenwerking en prestaties van het team kunnen beïnvloeden. De situatie wordt nauwlettend gevolgd door zowel de autosportgemeenschap als de media, waarbij de impact op de toekomstige dynamiek en leiderschap binnen het team onzeker blijft.
Ondertussen heeft Max zich ook uitgesproken over de situatie. Hij zegt dat hij graag bezig wil zijn met racen, maar dat hij achter zijn vader staat. Zo zegt hij dat hij, zijn vader en zijn agent/makelaar altijd een team vormen met elkaar, en dat zijn vader "absoluut geen leugenaar" is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten