shutterstock 2185399489

Wat?! Max Verstappen 'grootste kandidaat om naar Mercedes te gaan': Jos en Max zijn KLAAR met Christian Horner

Formule 1mrt 04 , 18:00
Het is chaos bij Red Bull Racing, het team van Max Verstappen. Dat wisten we al, met een hetze tegen Christian Horner omdat die mogelijk wat overdreven vriendelijke appjes heeft gestuurd naar een vrouwelijke medewerkster, maar het is veel erger dan dat. Er is namelijk publiekelijk een strijd losgebarsten tussen de teamleider van Red Bull en Jos Verstappen. De situatie is zo erg dat Max in beeld is bij Mercedes. Wat?
Max Verstappen en Mercedes zijn al jaren vijanden. Max haat Lewis Hamilton en Lewis haat Max. Maar dat is niet alles. Max kan ook niet goed overweg met Toto Wolff, de teamleider (en aandeelhouder) van het Formule 1 team van Mercedes. De twee kunnen elkaars bloed wel drinken.
Of toch niet. Want de laatste 24 uur is alles opeens anders. Het is namelijk duidelijk geworden dat er een ware oorlog plaatsvindt bij Red Bull. Voor zover wij wisten ging het om een boze vrouwelijke werkneemster en teambaas Christian Horner. Nou, dat lijkt niet het hele verhaal te zijn. Jos Verstappen, de vader van Max, heeft namelijk publiekelijk de aanval ingezet op Horner.
"Hij doet net alsof hij het slachtoffer is," zei Jos dit weekeinde tegen Britse media, "maar hij is juist degene die de problemen veroorzaakt bij Red Bull." En dat was niet alles. Oh nee. Jos had veel meer te vertellen. "Als het misgaat bij Red, als het uit elkaar valt, dan komt dat door Horner."
Oeps. Vervolgens werd bekend dat fotografen hadden gezien dat Jos een vergadering had met Toto. Toto werd daarop gevraagd of het mogelijk is dat Max uiteindelijk naar Mercedes komt de komende jaren. Zijn antwoord? "Alles is mogelijk."
Eh, wat?
We zijn er nog niet. Want nú wordt bekend dat de situatie blijkbaar zo snel verder gaat dat Max de favoriet genoemd wordt om heel binnenkort plaats te nemen in een Mercedes bolide, naast George Russell. 
Dat is een grap? Nee.

⚠️ | AMuS: At the moment, Max Verstappen is the hottest candidate for the Mercedes seat alongside George Russell. Helmut Marko is concerned that the turbulence in the team could drive away not only Verstappen, but also star designer Adrian Newey and future engine partner Ford.…

Image
16.2K
Reply
"Op dit moment is Max Verstappen de meest waarschijnlijke kandidaat voor het Mercedes-stoeltje naast George Russell," aldus een bijzonder invloedrijk Formule 1-account op X. "Helmut Marko is bezorgd dat de problemen in het team ervoor kunnen zorgen dat niet alleen Verstappen opstapt, maar topontwerper Adrian Newey én toekomstig partner Ford óók."
"Teambaas Horner zou geloven dat ze het ook zonder die sleutelfiguren kunnen doen."
Als Horner dat denkt is hij knettergek. Max is veruit de beste coureur momenteel. Adrian Newey is de beste designer ooit. En Ford is de motorpartner zonder wie Red de motoren vanaf 2026 - die het bedrijf dan officieel zelf maakt - helemaal niet kán maken.
Er kunnen nu twee scenarios gaande zijn. Het eerste scenario is dat de Verstappens zo klaar zijn met Horner dat ze écht Red Bull achter zich willen laten. Als dat zo is - en Max en Jos zijn er koppig genoeg voor! - kunnen we Max zeer binnenkort weleens bij een ander team zien. Ja, ook bij Mercedes - zeker als dat team de Verstappens ervan kan overtuigen dat ze vanaf 2026, als er nieuwe reglementen gelden, een goede krachtbron hebben (wat bij Red Bull vrijwel zeker een probleem wordt).
Aan de andere kant is het ook mogelijk dat de Verstappens totaal klaar zijn met Horner en Mercedes gebruiken om hem te wippen. "Hij weg of Max weg," is de invalshoek dan.
De vraag is echter waarom dit gebeurt? Vorig jaar was er chaos bij Red Bull. Horner probeerde toen Helmut Marko te lozen nadat die enkele politiek incorrecte opmerkingen had gemaakt over Max' teamgenoot, Sergio Perez. Iets met dat die wat luier is dan Max omdat hij uit Mexico komt (LOL). 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
Horner vond dat niet kunnen en wilde dat Marko eruit werd gegooid. Marko vocht terug en werd gesteund door Max.
Is wat we nu zien het resultaat daarvan? Is dit de strijd Marko-Horner die maar doorgaat en doorgaat?
Dat kan het toch bijna niet zijn. Er zijn namelijk ook berichten date Jos ruzie had met Horner in Bahrain het afgelopen weekeinde. Sterker nog, de twee mannen zouden elkaar zo erg haten, dat Jos het kómende weekeinde niet bij de Grand Prix in Saoedi-Arabië zal zijn.
Max naar Mercedes? Aan de ene kant klinkt het knettergek. Aan de andere kant, als Max echt klaar is met Horner, tja, dan kan álles opeens.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten