2022 09 08 1

51,1% van de Italianen roept op tot het opheffen van sancties tegen Rusland

Buitenlandsep 08 2022, 11:30
De Italiaanse politieke website Termometro Politico meldt dat 51,1% van de Italianen klaar zijn met de sancties tegen Rusland. Door de inflatie en hoge gasprijzen nemen de geldzorgen bij de Italianen toe. Deze maand zijn er verkiezingen in Italië. De partijen die de sancties tegen Rusland willen opheffen staan op winst in de peilingen.
Deze maand zijn er verkiezingen in Italië, de verkiezingscampagne wordt overspoeld met beloftes. De Italiaanse kiezers zijn niet achterlijk ze herkennen de valse beloftes. 28% gelooft er blindelings in, terwijl 56,5% de beloften beschouwt als een aanwijzing welke richting het land op zal gaan. 8% gelooft dat de meeste beloften niet zullen worden nagekomen, terwijl slechts 4,3% er zeker van is dat uiteindelijk geen enkele toezegging van de politieke partijen in de verkiezingscampagne zal worden nagekomen. Dat blijkt uit het wekelijkse peilingen van Termometro Politico dat tussen 30 augustus en 2 september 2022 is uitgevoerd.
Ondanks de onvrede over de politiek, gelooft de meerderheid van de respondenten dat stemmen vooral nuttig is "om de richting van het land echt te bepalen (62,9%)" maar ook "om de weg te blokkeren voor leiders en partijen die Italië in de verkeerde richting zouden leiden (22,2)". Veel Italianen twijfelen over de soevereiniteit van Italië. Zijn ze nog wel baas in eigen huis? Slechts 30,1% van de respondenten beschouwt Italië als een volledig soeverein land. Voor 23,5% is het slechts gedeeltelijk soeverein, voor 19,8% is Italië een vazalstaat van de Verenigde Staten, 17,1% van de Italianen ziet Italië als een satellietstaat in de EU dus van Frankrijk en Duitsland, terwijl we voor 15,9% Italië een wingewest is voor internationale financiële instellingen en multinationals (het WEF).
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
51,1% van de Italianen is van mening dat de sancties tegen Rusland moeten worden opgeheven in het licht van de stijgende gasprijzen en inflatie. 44% is tegen het opheffen van de sancties tegen Rusland. Als je dit artikel leest kun je concluderen dat in Italië dezelfde zorgen leven als bij ons. Ook in Italië maakt men zich ernstige zorgen over de soevereiniteit van hun land en is het vertrouwen in de politiek laag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten