shutterstock 1466252390

Absurd! Honderden moslims bezwijken aan extreme hitte in Mekka: ook Nederlandse vrouw omgekomen

Buitenlandjun 19, 18:00
De jaarlijkse pelgrimstocht naar Mekka heeft inmiddels 577 mensen het leven gekost als gevolg van de extreme hitte in de Saudische stad. De temperaturen stijgen tot meer dan 50 graden Celsius, met een hoogtepunt van 51,8 graden gemeten bij de Grote Moskee. De Saudische autoriteiten hebben de pelgrims opgeroepen zich goed te beschermen tegen de zon, maar de impact van de hitte blijkt dodelijk te zijn voor velen.
Onder de slachtoffers bevindt zich ook een 45-jarige Nederlandse vrouw. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft haar overlijden bevestigd, vermoedelijk door de hitte. "We verlenen consulaire bijstand aan de familie in deze verdrietige tijd," aldus een woordvoerder van het ministerie. Naast de Nederlandse vrouw zijn er ook honderden andere pelgrims uit diverse landen omgekomen. Het dodental omvat minstens 323 Egyptenaren, 41 Jordaniërs, 35 Tunesiërs en 144 Indonesiërs. Veel meer pelgrims zijn onwel geworden door de hitte en duizenden hebben medische hulp nodig gehad.
De Saudische autoriteiten hebben verschillende maatregelen genomen om de pelgrims te beschermen. Langs de pelgrimsroute zijn extra waterpunten en watersproeiers geplaatst om enige verkoeling te bieden. Pelgrims worden aangemoedigd om parasols te gebruiken, binnen te blijven tijdens het heetste deel van de dag en voldoende water te drinken. Desondanks zijn de omstandigheden zwaar, vooral voor degenen zonder een officieel visum.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk, maar dit is de kant die we opgaan in Nederland. Bij DDS zullen we ons hier altijd tegen verzetten... Maar als jij wilt dat we dat blijven doen, dan moet je ons steunen. Het mediakartel en het partijkartel doen er namelijk álles aan om ons te beschadigen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de radicale gekhoofdjes van Volt.
De hadj, die vrijdag begon, is een spirituele ervaring voor ongeveer 1,8 miljoen moslims die dit jaar deelnemen. Hoewel de hitte vaak voorkomt tijdens deze periode, zijn de temperaturen dit jaar uitzonderlijk hoog. Het is nog even afwachten tot de eerste klimaatgek zich weer meldt om deze hitte toe te schrijven aan klimaatverandering.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten