20220125 Tweede Kamer Nilüfer Gündogan Volt 800x600

LOL! Voormalig Volt-kamerlid roept op tot protest tegen nieuw kabinet: “hang een wit laken uit je raam!"

Politiekjun 19, 17:00
Nilüfer Gündoğan, voormalig Kamerlid voor Volt, heeft aangekondigd een demonstratie te organiseren tegen het voorgenomen kabinet van PVV, VVD, NSC en BBB. Op X/Twitter laat Gündoğan weten dat het protest plaatsvindt op de dag dat de bordesfoto van het nieuwe kabinet wordt genomen. De aankondiging komt op een moment dat Gündoğan, na haar vertrek uit de Volt-fractie, nog altijd zichtbaar worstelt om relevant te blijven en richt zich dan nu maar op het ‘extreemrechtse’ kabinet.
Gündoğan roept Nederlanders op om massaal de straat op te gaan. "Zeg Nederland. We kunnen tweeten tot we ons wegen. Maar we kunnen ook de straat op zoals onze oosterburen dat doen," schrijft ze. Ze suggereert zelfs dat mensen die niet in staat zijn naar Den Haag te komen, witte lakens uit hun ramen kunnen hangen als teken van protest. LOL!
Hoewel haar oproep op sociale media enige bijval krijgt, lijkt de onderliggende motivatie van Gündoğan vooral gericht op het behouden van enige mate van relevantie. Sinds haar gedwongen vertrek uit de Volt-fractie, na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag, is haar politieke carrière in een neerwaartse spiraal geraakt. De beschuldigingen, variërend van seksuele avances tot handtastelijkheden en problematisch alcoholgebruik, hebben haar reputatie ernstig beschadigd. Deze beschuldigingen hebben haar gedwongen als onafhankelijk Kamerlid verder te gaan, voordat ze uiteindelijk de Tweede Kamer verliet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Het is ongelooflijk, maar dit is de kant die we opgaan in Nederland. Bij DDS zullen we ons hier altijd tegen verzetten... Maar als jij wilt dat we dat blijven doen, dan moet je ons steunen. Het mediakartel en het partijkartel doen er namelijk álles aan om ons te beschadigen. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de radicale gekhoofdjes van Volt.
De oproep tot protest tegen het nieuwe kabinet, dat door haar – uiteraard – als extreemrechts wordt bestempeld, voelt een béétje als een laatste stuiptrekking om nog enigszins politiek relevant te blijven. De kans is dan ook groot dat, op een losgeslagen linkse gek na, er weinig witte lakens te zien zullen zijn.
De reacties op haar tweet zijn dan ook hilarisch. Henk Westbroek schrijft: “Mag het ook een Hamas vlag zijn?” terwijl anderen weer oproepen om juist de Nederlandse vlag te hijsen op de dag van de beëdiging. Hoe dan ook, ze wapperen maar een eind weg met hun vlag- en lakens: Het nieuwe kabinet staat binnenkort gewoon op het bordes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten