shutterstock 2126394308

LOL! India's hitterecord smelt als sneeuw voor de zon: Hoge temperaturen te wijten aan defecte sensor

Buitenlandjun 02, 20:00
De horrorverhalen uit India over een vermeend hitterecord van maar liefst 52,9 graden blijken niet te kloppen. Eerdere berichten over extreme hittegolven en records blijken nu gebaseerd te zijn op onjuiste metingen als gevolg van defecte apparatuur. Zelfs de NOS meldt dat het bericht van eerder deze week niet correct is, zij het in een achteraf weggemoffeld artikel op de website!
De metingen waren dermate buitensporig hoog dat zelfs fervente klimaatactivisten begonnen te twijfelen aan de geloofwaardigheid ervan. De Indiase regering heeft nu verklaard dat de hoge temperaturen te wijten zijn aan een defecte sensor bij het weerstation. De Indiase Minister van Wetenschap, Kiren Rijiju, heeft bevestigd dat de temperatuur inmiddels is gecorrigeerd. Rijiju meldde aanvankelijk op woensdag een meting van 52,3 graden, maar deze werd later herzien naar 52,9 graden, en nu de meting weer correct werkt, staat de thermometer op 49,1 graden.
Bovendien is het stroomverbruik enorm hoog doordat mensen verkoeling zoeken door bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren aan te zetten. De logische verklaring voor de hoge temperaturen in de hoofdstad van India wordt nauwelijks genoemd; natuurlijk wordt vooral geschreven over klimaatverandering, maar een dichtbevolkte, volgebouwde stad waar miljoenen mensen wonen zal zeker niet bijdragen aan de verkoeling. Over de hoeveelheid smog, wordt ook niet gesproken. Plant eens een paar bomen!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Ook de horrorverhalen over de vele hoeveelheid mensen die bezwijken aan de hitte liggen er wel érg dik bovenop bij verschillende media. Het is niet heel ongebruikelijk dat kwetsbare mensen zoals ouderen meer moeite hebben met extreem hoge- of lage temperaturen. Ook in Nederland overlijden er namelijk jaarlijks mensen als gevolg van een warme zomer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten