5890291803 12826aa2b5 c

Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken begint langverwacht bezoek aan China

Buitenlandjun 18 2023, 12:00
Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, is zijn langverwachte bezoek aan China begonnen met een ontmoeting met zijn Chinese collega, Qin Gang. Dit bezoek vindt plaats op een moment waarop de bilaterale betrekkingen tussen de Verenigde Staten en China onder druk staan. Beide landen hebben echter de intentie om de banden aan te halen en escalatie te voorkomen.
Dit bezoek markeert het hoogste niveau van Amerikaanse vertegenwoordiging in China in de afgelopen vijf jaar en zal duren tot en met maandag. Naast zijn gesprek met Qin Gang zal Blinken ook de Chinese topdiplomaat Wang Yi ontmoeten en mogelijk zelfs de Chinese president Xi Jinping. Men verwacht dat het bezoek van Blinken de weg zal vrijmaken voor verdere bilaterale gesprekken op hoog niveau, inclusief mogelijke ontmoetingen tussen de twee presidenten.
De spanningen tussen de Verenigde Staten en China zijn de afgelopen tijd sterk opgelopen als gevolg van meerdere incidenten en geschillen. Een van de belangrijkste twistpunten betreft Taiwan en Noord-Korea. Xi en zijn Amerikaanse ambtgenoot, Joe Biden, ontmoetten elkaar in november vorig jaar tijdens de G20-top in Bali, nadat de betrekkingen tussen de twee landen al verslechterd waren. Tijdens die ontmoeting spraken ze af om de communicatie tussen hun landen te intensiveren.
Het bezoek van Blinken aan China wordt gezien als een belangrijke stap om de gespannen betrekkingen tussen de twee grootmachten te verminderen. Hoewel er nog steeds grote meningsverschillen zijn, is de hoop gevestigd op een constructieve dialoog en verdere samenwerking tussen de Verenigde Staten en China om gezamenlijke uitdagingen aan te pakken en de stabiliteit in de regio te bevorderen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten