screen shot 2022 09 19 at 11

Amerikaanse president Joe Biden: vernietigde objecten in Amerikaans luchtruim zijn waarschijnlijk van wetenschappers of bedrijven

Buitenlandfeb 17 2023, 16:30
De Amerikaanse president Joe Biden heeft in een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over de recente gebeurtenissen in het luchtruim van de Verenigde Staten. Terwijl hij de Chinese spionageballon als 'onacceptabel' omschreef, zei Biden dat de drie objecten die daarna neergeschoten werden, waarschijnlijk van wetenschappers of bedrijven waren.
Over de drie objecten die neergeschoten zijn, verklaarde Biden dat het onwaarschijnlijk is dat deze met Chinese spionage te maken hadden. In plaats daarvan suggereerde hij dat het om ballonnen van wetenschappers of bedrijven ging. Het Witte Huis heeft eerder deze week een soortgelijke verklaring gegeven.
Biden legde uit dat er op dit moment echter weinig bekend is over de aard van de objecten, omdat ze in de lucht zijn vernietigd en niet zijn teruggevonden. De president benadrukte echter dat de VS alert blijft en bereid is om actie te ondernemen tegen bedreigingen voor de nationale veiligheid.
Zo heeft Biden aangekondigd dat het Amerikaanse luchtruim beter beschermt moet worden en dat objecten zoals de Chinese “weerballon” eerder gedetecteerd moeten worden. Er zijn volgens Biden geen signalen dat er de laatste tijd meer onbekende objecten in het luchtruim zijn waargenomen, het valt volgens Biden nu extra op vanwege alle commotie rondom de Chinese “weerballon”.
Biden's reactie kwam nadat hij vanuit de politiek bekritiseerd werd vanwege zijn eerdere zwijgzaamheid over de situatie in het luchtruim van de VS. Zowel Republikeinen als Democraten waarschuwden dat het gebrek aan informatie de verspreiding van complottheorieën in de hand kon werken. De persconferentie van de Amerikaanse president is de eerste keer dat Biden uitvoerig reageert op de situatie in het luchtruim van de VS sinds de Chinese “weerballon” op 4 februari werd neergeschoten.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten