united states of america g03bd7cf10 1920

VS schiet in ruim een week tijd vier onbekende objecten uit de lucht: China-spionageballonnen en UFO's in Amerikaans luchtruim

Buitenlandfeb 13 2023, 16:00
De Verenigde Staten hebben in iets meer dan een week tijd vier onbekende objecten in hun luchtruim neergeschoten. Als we de media moeten geloven lijkt het luchtruim boven Noord-Amerika het nieuwe wilde westen te zijn. “Weerballonnen” of zoals de Amerikanen zelf zeggen: Spionageballonnen uit China, worden samen met andere onbekende objecten aan de lopende band uit de lucht geschoten. Ufo’s dus ook, maar helaas vooralsnog geen aliens.
Op 4 februari werd een vermeende Chinese weerballon boven Amerikaans grondgebied neergeschoten. Dit leidde tot nieuwe spanningen tussen de VS en China. General Glen VanHerck, het hoofd van NORAD, zei op een persconferentie dat er "een reden is dat we spreken van objecten en niet van ballonnen." VanHerck gaf geen uitsluitsel of de objecten buitenaards konden zijn, maar stelde dat dit de taak was van de inlichtingendiensten. Een anonieme bron uit de militaire strijdkrachten verklaarde dat er geen aanleiding was om te denken dat de onbekende objecten buitenaards waren. Het Witte Huis verklaarde dat de objecten die in de afgelopen dagen uit de lucht zijn geschoten, "niet veel" leken op de Chinese ballon. Het onderzoek loopt nog en de wrakstukken zijn nog niet gevonden.
Het Pentagon steekt sinds 2020 meer tijd, moeite en geld in het onderzoeken van onbekende vliegende objecten, die tegenwoordig worden genoemd als UAP (unidentified aerial phenomenon). In mei vorig jaar belegde het Amerikaanse Congres een hoorzitting over de voortgang van de onderzoeken en twee hoge functionarissen verklaarden dat het aantal onderzochte voorvallen was toegenomen. Meestal ging het om weerballonnen of natuurlijke verschijnselen, zoals wolken of zonlicht. In een enkel geval ging het om een voertuig van een ander land dat niet bij de Amerikaanse strijdkrachten bekend was.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten