Screen Shot 2022 11 17 at 104422

Mysterieus cilindervormig object uit de lucht geschoten boven Canada: bedreiging voor de burgerluchtvaart

Buitenlandfeb 12 2023, 14:45
De Candase premier Justin Trudeau heeft bekend gemaakt dat er op 12 februari een cilindervormig object boven het noorden van Canada is neergehaald. Opmerkelijk, aangezien eerder boven Alaska nog een object is neergeschoten door een Amerikaans vliegtuig.
Het neergeschoten object vloog op een hoogte van ruim twaalf kilometer en vormde volgens de Canadese minister van Defensie Anita Anand een bedreiging voor de burgerluchtvaart. Hoewel de minister weigert te speculeren over de oorsprong van het object, meldde de Amerikaanse luchtruimbewaker NORAD dat ze het object aan het monitoren waren.
Opmerkelijk is dat het neergeschoten object in Canada op dezelfde dag volgde nadat de Amerikaanse president Joe Biden een ander hoogvliegend object boven Alaska liet neerschieten. Het leger in de Verenigde Staten meldde dat het onbekende object nog niet is gevonden en dat het onderzoek nog loopt. Ook de oorsprong van het object is nog onduidelijk.
De Canadese strijdkrachten gaan de wrakstukken van het neergeschoten object analyseren en Trudeau zegt contact te hebben gehad met de Amerikaanse president Joe Biden over de situatie. Het object boven Alaska was wel een stuk kleiner dan de Chinese ballon die eerder deze maand werd neergehaald en die volgens de Amerikanen door de Chinezen werd gebruikt om te spioneren.
De recente gebeurtenissen boven het noorden van Noord-Amerika roepen veel vragen op. Zeker over de manieren waarop de overheden omgaan met zogenaamde “ufo’s”. Het klakkeloos neerhalen van alles wat in de lucht hangt kan op den duur ook gevolgen hebben wanneer blijkt dat het gaat om bijvoorbeeld een “weerballon” uit China. Zoals de Chinezen het zelf noemen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten