Wopke Hoekstra (CDA) pleit bij WNL op Zondag voor hek rond Europa: Bescherming van buitengrenzen noodzakelijk

Wopke Hoekstra (CDA) pleit bij WNL op Zondag voor hek rond Europa: Bescherming van buitengrenzen noodzakelijk

De migratiecrisis in Europa blijft een belangrijk en actueel onderwerp. Volgens politiek leider van het CDA Wopke Hoekstra kan deze crisis leiden tot nieuwe breuklijnen binnen Europa. Hoekstra, die ook de minister van Buitenlandse Zaken is, zei dat in het NPO1-programma WNL Op Zondag.

De Europese Unie besloot tijdens een recente top om de buitengrenzen van Europa te versterken door middel van extra camera’s, patrouillewagens en wachttorens. Hoekstra noemt dit een “stapje in de goede richting”, maar ziet het niet als genoeg. Hij pleit voor een hek rond Europa. Hij gelooft dat bescherming van de buitengrenzen een gezamenlijke verplichting is en dat alle taboes over dit onderwerp moeten worden doorbroken.

Volgens Hoekstra is het vreemd dat er nog zo’n groot taboe heerst over de mogelijkheid om een hek rondom Europa te plaatsen. Hij vindt dat deze mogelijkheid bespreekbaar moet zijn en gelooft dat het kan bijdragen aan een meer gecontroleerde migratiestroom. Het verbaast me eerlijk gezegd, waarom dat in binnenland en ook in het buitenland zo’n totempaal zou moeten zijn”, aldus Hoekstra.

De migratiecrisis blijft een complex en uitdagend onderwerp voor Europa, en Hoekstra's opmerkingen weerspiegelen deze uitdagingen. Het is nu aan Europese besluitvormers om de beste manier te vinden om de buitengrenzen te beschermen en tegelijkertijd de menselijke waardigheid van de migranten te waarborgen. De VVD zit in tegen stelling tot het CDA al wat langer in verkiezingsstand maar ook bij het CDA zien ze nu dat het nodig is om kritiek te uiten op de migratieproblematiek om zo mogelijk toch nog een enkele kritische, rechtse stemmer naar zich toe te trekken. Het is echter alleen zo doorzichtig dat het vooralsnog niet terug te zien is in de peilingen. Het CDA van Wopke Hoekstra staat namelijk op -8 in de peilingen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.


Lees meer over:
Wopke Hoekstra WNL op Zondag

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties