0211aladinala

Disneyland Parijs in opspraak na beschuldiging Brownface door Aladdin-acteur

Buitenlandfeb 13 2023, 15:00
Disneyland Parijs is opnieuw in het nieuws gekomen na een beschuldiging tegen een mannelijke acteur die de rol van Aladdin speelt in een populaire attractie in het pretpark. Een afbeelding van de acteur verscheen op social media, waarbij te zien was dat hij zijn huidskleur had aangezet met bruine make-up om het personage beter te kunnen vertolken. Dit heeft geleid tot boze reacties van tientallen Disney-fans die de acteur beschuldigen van brownface, een vorm van racisme.
Het Twitter-bericht heeft binnen 24 uur vele tientallen reacties opgeleverd van mensen die het fenomeen van brownface veroordelen. Veel gebruikers vinden het racistisch, gênant en beschamend en eisen dat Disneyland Parijs actie onderneemt om deze praktijk te stoppen.
Het bedrijf heeft sinds de beschuldiging snel gereageerd en verklaard dat ze de kwestie zullen onderzoeken. Disneyland Paris stelt zich sterk op tegen alle vormen van discriminatie en racisme en zal, indien nodig, actie ondernemen.
Het gebruik van brownface in de entertainmentindustrie is al lange tijd controversieel en wordt beschouwd als een vorm van verkleining en minachting van mensen met een andere huidskleur. De politiek correcte goegemeente vindt het belangrijk dat bedrijven als Disneyland Paris zich aanpassen om ervoor te zorgen dat dit soort praktijken worden gestopt en niet langer worden getolereerd. Niemand mag gekwetst worden en iedereen moet zich veilig in zijn safe space kunnen voortbewegen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is nog onduidelijk wat de uitkomst zal zijn van het onderzoek, maar de beschuldiging heeft zeker een grote impact gehad op Disneyland Parijs en zal waarschijnlijk tot verdere discussie leiden over racisme en diversiteit in de entertainmentindustrie. De kans is natuurlijk groot dat deze Alladin in de ban gaat. De wokisten krijgen tegenwoordig overal hun zin in.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten