petrol g977c32ba2 1920

Marjan van Loon legt functie bij Shell Nederland neer: Frans Everts benoemd tot opvolger

Binnenlandfeb 13 2023, 14:00
Marjan van Loon, de huidige topvrouw van Shell Nederland, zal per 1 april haar functie neerleggen. Ceo Wael Sawan van Shell Group heeft Frans Everts, de huidige vice-president voor corporate relations bij Shell, aangewezen als haar opvolger.
Van Loon leidde Shell Nederland sinds 2016 en was verantwoordelijk voor een aantal belangrijke projecten binnen het bedrijf, waaronder de bouw van een biobrandstoffenfabriek en de voorbereidingen voor Europa's grootste groene waterstoffabriek. Ook kreeg Shell onder haar leiding het recht om samen met Eneco een windmolenpark te bouwen voor de Nederlandse kust. Sawan prees Van Loon voor het "stevig fundament" dat ze heeft gelegd voor de overgang van Shell naar schonere energiebronnen.
Ondanks deze verdiensten kreeg Van Loon kritiek van sommige kanten. Zo werd er opgemerkt dat Shell, ondanks de miljardenwinst, vast bleef houden aan fossiele brandstoffen en werd er bekritiseerd hoe het bedrijf gas bleef winnen in Groningen, ondanks de gevolgen van aardbevingen.
Everts, die al 33 jaar werkzaam is voor Shell in verschillende functies, zal het stokje van Van Loon overnemen. Hij heeft aangegeven verder te willen bouwen op de verduurzaming die Van Loon heeft ingezet, op "een voor Shell commercieel aantrekkelijke manier." Everts benadrukte dat hij "partners" nodig heeft om de schonere energie te verkopen.
Het vertrek van Van Loon is de derde ingreep van Sawan sinds zijn aantreden als ceo van Shell Group. Hij laat momenteel doorrekenen of de verkoop van energiecontracten aan consumenten door moet gaan in Nederland, het VK en Duitsland en heeft recent het aantal bestuurders in Shell Group geschrapt. Er is geen reden opgegeven voor het vertrek van Van Loon. Het bedrijf maakt zich klaar voor een nieuwe leider die zich zal richten op de verdere verduurzaming van Shell Nederland.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten